Volgende week maandag infovergadering over particulier autodelen: “Heb je een auto die vaak stilstaat of je wil een andere auto gebruiken aan een eerlijke prijs?”

Op maandag 10 juni kan je van 19 tot 21 uur in restaurant Maboel deelnemen aan een infovergadering over particulier autodelen.

“Op heden hebben Zottegem en omstreken geen particulier autodelen en als geïmigeerd Gentenaar mis ik die bewegingsvrijheid hier enorm”, klink het bij de initiatiefnemers. “Ik heb daarom de vzw Dégage, waarvan ik al een 8 jaar lid ben aangesproken. Om hier lokaal een infosessie te geven en zo ook te voelen of we mensen in Zottegem (in eerst instantie) hiervoor kunnen wakker maken. Als ons bestuur de doelstellingen van het Lokaal Energie en Klimaatpact (2 deelwagens per 1.000 inwoners tegen 2030) wil halen kunnen ook zij een duwtje in de rug gebruiken: Zottegem heeft meer dan 26.000 inwoners, dus zal in totaal zeker 52 deelwagens nodig hebben… . Er zijn er momenteel 4 via het bedrijf Valckenier Share. Da’s dus nog meer dan 48 te gaan…”

Praktisch

  • Inschrijven is niet verplicht, maar kan via www.degage.be/infosessie (profiel aanmaken zonder verdere verwachtingen).
  • Dégage vzw organiseert het delen tussen eigenaars en gebruikers. Als eigenaar blijf je rijden met je auto, en je wint kosten terug. Als ontlener betaal je enkel per kilometer, gebaseerd op de werkelijke kost van de auto. Gebruik je geen auto, dan betaal je niets.
  • Door je aan te sluiten kan je beroep doen op de bestaande werking en de vele voordelen van de ledenorganisatie: reservatiesysteem/app, afspraken, omniumsysteem, toegang tot alle andere deelauto’s, pechhulp, (vaak goedkopere) autodeelverzekering, … Bovendien kom je terecht in een leuke community.