LOP Geraardsbergen neemt afscheid van voorzitter Lucien Van Schoors

Geraardsbergen. Vijf jaar lang stond Lucien Van Schoors aan het roer van het Lokaal Overleg Platform (LOP), samen met de coördinator Luc Top. Ze zagen erop toe dat alle kinderen in Geraardsbergen de kansen kregen waarop ze recht hebben.

‘In de loop van de vijf jaar werd er nauw samengewerkt met alle scholen uit het basisonderwijs, maar ook met partners die zicht hebben op sociale en familiale toestanden in de stad. Vooral kinderen en hun ouders uit een kwetsbare thuissituatie werden opgevolgd’, weet Lucien Van Schoors.

In een lokaal overlegplatforms helpen lokale partners de gelijke onderwijskansen van jongeren in een regio realiseren. ‘Zo is er een goede samenwerking met stadsdiensten zoals Het Huis van het Kind, Dienst Samenleving, de lokale politie, de CLB’ s uit beide netten, Kind en Gezin, Agentschap Integratie en Inburgering, VCOV (Vlaamse Confederatie van ouders en ouderverenigingen), en de schepen voor onderwijs Fernand Van Trimpont’, besluit afscheidnemende voorzitter Lucien Van Schoors.

Lucien Van Schoors sprak zijn bewondering uit voor de totale en onbaatzuchtige inzet van al zijn medewerkers.

Julien Borremans