Stadsbestuur op zoek naar locatie voor nieuw cashpoint in Velzeke

Binnenkort kent Zottegem opnieuw vier cashpoints. Naast de twee cashpoints in het Centrum, krijgt ook Sint-Maria-Oudenhove binnenkort zijn eigen automaat én gaat het stadsbestuur op zoek naar een geschikte locatie in Velzeke. Mensen die geïnteresseerd zijn om hun pand of grond in Velzeke te verhuren aan Batopin, kunnen contact opnemen met de stadsdiensten.

“We gaan nu op zoek naar een geschikte locatie, en willen daarom een oproep doen aan de Velzekenaren”, zegt burgemeester Evelien De Both (N-VA). “Het cashpoint kan zowel in de muur van een pand geplaatst worden, of als een aparte kiosk op een parking, maar zien we liefst zo centraal mogelijk in het dorp van Velzeke, op een locatie met parkeergelegenheid. Rekening gehouden met toegankelijkheid voor iedereen, mag het niveauverschil met het voetpad niet te groot zijn. De nodige oppervlakte voor een muurautomaat is ongeveer zes vierkante meter. Batopin zal als uitbater de huurvoorwaarden onderhandelen met de geïnteresseerde eigenaar van het pand of de grond. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de communicatiedienst van de Stad Zottegem via communicatie@zottegem.be, en dit voor 30 juni.”

Vier cashpoints in Zottegem

“De komst van nog een extra cash point is geen overbodige luxe: voor veel mensen aan de rand van de stad blijft de afstand tot cash geld, vaak moeilijk overbrugbaar”, klinkt het bij schepen Brecht Cassiman (N-VA). “Batopin toonde zich eerder al bereid om extra cashpoints in de stad te voorzien, waarna Sint-Maria-Oudenhove als eerste aan bod kwam: met de uitbater van tearoom Het Gelukske werd een akkoord gevonden om in een deel van het gebouw binnenkort een nieuwe bankautomaat te installeren. De vergunningsprocedure hiervoor is bijna afgerond. Met Velzeke, Sint-Maria-Oudenhove en twee cashpoints in het centrum van de stad, heeft elke Zottegemnaar toegang tot cash geld binnen een redelijke afstand. Het was geen makkelijk parcours, maar we zijn blij dat we Batopin finaal mee op de kar gekregen hebben.”