Landelijke Gilde maakt van ‘Ontbijt in een wijk’ sociaal gebeuren Het gevoel één grote familie te zijn

Wat is er leuker dan op een zondagvoormiddag gezellig te ontbijten? Alles zat mee, een zalig zonnetje, hartelijke ontvangst, vrolijke gezichten, prima sfeer. Met heerlijk smakende broodjes, croissants, koffiekoeken, lekker beleg, spek en eieren én sloten koffie werden de smaakpapillen van de 200 deelnemers aan ‘Ontbijt in een wijk’ verwend. ‘Ons Heere’ moet toch een Landelijke Gilder zijn, na de bakken regen van de voorbije weken werd het uitgerekend op zondag 23 juni eindelijk zomer. En of het zonnetje (23°) deugd deed. Het ‘Ontbijt in een wijk’ is een leuk evenement dat met stip staat aangeduid in de agenda van ieder LG – lid, maar er kwam ook een ruime respons van bewoners van de Geraardsbergsesteenweg. Het was heerlijk toeven op het gezellig ingericht plein langs de Geraardsbergsesteenweg. Veel lof voor Landelijke Gilde dat zich alweer heeft afgesloofd om van ‘Ontbijt in een wijk’ een hartverwarmend event te maken. En dat werd het ook.
Ook op de editie 2024 werd het sociaal contact gestimuleerd. Heerlijk, om LG – leden en bewoners van de Geraardsbergsesteenweg samen te zien ontbijten. Duidelijk, ze hadden zin in een overvloedig ontbijt, met alles er op en eraan. Een mooi initiatief om samen met je buur, mensen uit uw straat, dorpsgenoten,…samen te ontbijten. ‘Het bevalt ons, het sociaal contact, nieuwe mensen leren kennen, het gevoel één grote familie te zijn’, klinkt het in de tent in de Geraardsbergse steenweg. Landelijke Gilde, een ronduit schitterende vereniging, slaagde er alweer in de ‘ontmoeting’ te stimuleren en blijft doorgaan met het concept en wil er steeds een sociaal gebeuren van maken. ‘Ontbijt in een wijk’ moedigt alleszins het samenhorigheidsgevoel aan en promoot tegelijkertijd een gezondere levensstijl. ‘Ontbijt in een wijk’ is al lang de kinderschoenen ontgroeid. Het is een mooie traditie, die Landelijke Gilde Oosterzele, nog vele jaren wil verder zetten. Verheugend, LG kreeg ook op de editie 2024 een ruime respons. Jullie reporter en fotograaf van Nuus trokken ook met veel goesting naar het Ontbijt. Het heeft een belangrijk socialiserend effect op de deelnemers. Landelijke Gilde Oosterzele is spring-levendiger dan ooit. Het eist zijn rol op binnen het Oosterzeelse verenigingsleven. Gelukkig kan voorzitter Danny Meersman (wat een minzaam man) rekenen op een assertieve bestuursploeg die het verleden niet vergeet, maar zich meer dan ooit richt op de toekomst. De essentie van Landelijke Gilde is verenigen, en verenigen is een werkwoord. Landelijke Gilde heeft het nog maar eens geklaard om voor een heel gezellig ontbijt te zorgen. De grootste charme, het spontaan karakter. Het kan niet anders dat er in 2025 een nieuwe editie volgt.
 
Noteer alvast volgende activiteiten van Landelijke Gilde: Fietstocht voor het hele gezin (zondag 1 september, 13 u 45 – 17 u 30), Maïsparty (zaterdag 7 september, 19 u – 00 u), Ledenfeest (zaterdag 19 oktober, 19 u – 00 u), Verlichte tractorentocht, het succesnummer (zaterdag 28 december, 19 u – 21 u 30), Afterparty Verlichte Tractorentocht (zaterdag 28 december, 19 u – 00 u). (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).