Er komt een nieuw cashpunt aan het rondpunt aan de Centrumlaan (Ninia)

Batopin maakte bekend dat het nieuwe cashpunt vrijdag 28 juni zal openen. Een goede zaak voor de lokale ondernemers en burgers. Het zal immers mogelijk zijn om er 7/7, van 6u tot middernacht, geld af te halen en te storten.

Nood aan cashpunten

Door het systematisch verdwijnen van de bankautomaten bij de banken en de beperkte toegankelijkheid van het cashpunt in het shoppingcenter de Ninia, was het zeker geen sinecure voor de inwoners van Ninove om geld af te halen en te storten in de binnenstad.

“De komst van de Batopin geldautomaat in de Ninia was zeker welgekomen en noodzakelijk.

Toch was dit maar een deel van de oplossing, aangezien het niet mogelijk is om er na 20u en op zondag geld af te halen of te storten. Nu is dit dus wel mogelijk. Echter, om veiligheidsredenen en om overlast te voorkomen, hebben we besloten om het dicht te houden tussen middernacht en 6u ‘s morgens. Nu met het mooie weer de zomer eindelijk kan beginnen, is de komst van het nieuwe cashpunt essentieel voor onze lokale economie. Als liberale burgemeester kan ik dit alleen maar aanmoedigen”, aldus burgemeester Tania De Jonge.

Resultaat parlementair werk

©Sophie Richez – Burgemeester Tania De Jonge

Burgemeester Tania De Jonge ziet met deze beslissing haar parlementair werk rond deze problematiek verzilverd. “Het is fijn om te zien dat mijn parlementair werk hieromtrent ook reële gevolgen heeft op het terrein. Het tekort aan bankautomaten heb ik onophoudelijk aangekaart in het federaal parlement. Met 5 mondelinge tussenkomsten en 6 schriftelijke vragen die dit als onderwerp hadden, is het een understatement om te stellen dat ik op dezelfde nagel bleef kloppen. Maar de aanhoudende strijd voor meer cashpunten in de binnenstad en deelgemeenten werpt dus zijn vruchten af”, aldus Tania De Jonge