Groen Merelbeke-Melle maakt lijst met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend op zomer BBQ

Groen trekt met een duo naar de kiezer als lijsttrekker: Stefaan Van Hecke voor Merelbeke en Kathleen Snyers voor Melle.

“Groen Merelbeke-Melle trekt naar de verkiezingen met een lijst van 33 topkandidaten die een perfecte mix vormen van ervaring, vernieuwing én jeugdig enthousiasme!”. Dat vertelden Stefaan Van Hecke en Kathleen Snyers, lijsttrekkers van Groen Merelbeke-Melle tijdens het jaarlijks Zomers Eetfestijn van de partij op zaterdag 22 juni jl.. Ruim 150 enthousiaste groenen zagen samen met nationaal co-voorzitster Nadia Naji hoe de partij, na de fusie tussen Melle en Merelbeke, toont dat vernieuwing en verjonging kan sporen met een sterke expertise.

Op de lijst van 33 kandidaten (waarvan al 31 namen worden bekend gemaakt) staan er meer dan 10 nieuwkomers, kandidaten die nooit eerder deelnamen aan een verkiezing. “Zo slaagde onze partij er ook deze keer in om een diverse lijst samen te stellen van sterke kandidaten met uiteenlopende expertises en ervaringen én tezelfdertijd een vernieuwing door te voeren”, leggen Van Hecke en Snyers uit.

Het is duidelijk dat jongeren opnieuw een sterke rol krijgen op de lijst. Zes kandidaten zijn jonger dan 25 jaar en 2 daarvan (Luca Pauwels (plaats 4) en Warre Slock (plaats 9), allebei 22 jaar) staan in de top 10. De jongste kandidaat is de 18-jarige Niels D’Haveloose uit Flora die samen met 3 andere jongeren de plaatsen 22 tem 25 innemen.

Verder zijn 2 kandidaten 30’ers, 8 kandidaten zijn 40’er, 6 zijn 50’er en er zijn 4 60’ers en 5 70’ers. De gemiddelde leeftijd van de 31 reeds gekende kandidaten komt daarmee op 46 jaar.

In de top 10 vinden we nog de uittredende gemeenteraadsleden Marijke Pruyt (3), Tijl De Witte (5), Gerda De Backer (6) en Mathieu Van Lancker (7). Op plaats 8 staat gewezen raadslid uit Oosterzele Roswitha Gerbosch en op plaats 10 nieuwkomer Kurt De Meulemeester. Gemeenteraadsleden Pieter Verstraete (plaats 11) en Lorin Mignolet (plaats 13) versterken daarna, samen met gewezen gemeenteraadslid uit Melle Frederik Mortier (plaats 12), de daaropvolgende plaatsen.

Lijstduwer is huidig provincieraadslid Hans Mestdagh die ook op plaats 3 staat voor de provincieraadsverkiezingen.

Stevige lijst met ambitie om eindelijk terug in de meerderheid te komen en grootste partij te worden.

Van Hecke en Snyers zijn heel fier op deze sterke en diverse lijst: “Ik kijk de verkiezingen heel positief tegemoet. Met dit topteam kunnen we een stevig resultaat neerzetten en ik kijk al uit naar een groene toekomst voor Merelbeke-Melle” stelt Stefaan Van Hecke.

Groen is klaar voor meederheidsdeelname, zo stelt Snyers: “Groen haalde bij de parlementsverkiezingen in Merelbeke en Melle heel sterke resultaten. Voor de Kamer bijna 15% en voor het Europees Parlement nog meer. Dat is ongeveer hetzelfde resultaat als 5 jaar geleden en toen haalden we voor de gemeenteraadsverkiezingen nog eens 6 à 8% meer”.

Co-voorzitter Nadia Naji voegt er trots aan toe: “Lokaal scoort Groen Merelbeke-Melle steeds fors beter dan bij nationale verkiezingen. Ze ziet de gemeenteraadsverkiezingen dan ook met vertrouwen tegemoet: “Groen kan in Merelbeke-Melle zeker de verrassing worden, één van de grootste partij worden en de burgemeester leveren”.