Ten einde raad in Zottegem. (Gepensioneerde) verzorger gezocht: “Mijn mama is nog te goed voor een rusthuis”

Een NUUS-lezer doet een oproep omdat hij op zoek is naar zorg voor zijn mama. Hij geeft aan dat hij het machtsmisbruik van organisaties zoals Familiezorg beu is.

“Ik denk dat we best zoeken naar een gepensioneerde verzorgende die wat wenst bij te verdienen”, laat onze lezer weten. “Met als bedoeling een tweetal dagen per week eten maken (andere dagen zorgt OCMW ervoor). Alsook wassen, boodschappen doen en indien nodig, mee begeleiden bij een specialist indien nodig. Eventueel ook wat kuisen. Of het specifiek een verzorgende moet zijn weet ik in feite ook niet. Iemand met goed karakter is in elk geval welkom. Nu komt men op maandag, woensdag, vrijdag één uur langs. En op dinsdag en donderdag twee uur. In het weekend helpt de buurvrouw.”

“Organisaties zoals Familiezorg en  I-mens willen altijd bij de minst verkeerde reactie van mijn ma de relatie stopzetten, ik ben dat machtsmisbrik beu”, laat de zoon verder misnoegd weten.  “Nu stelt I-mens me hier voor de keuze, terwijl moeder zich van niets bewust is . Het lijkt me beter dat privé verzorgenden ’s morgens en ’s avonds langs komen. Met Egmontzorg voor pillen en wassen. Mijn ma is nog veel te goed voor een rusthuis , dat weten ze zelf ook, maar ik kan me enkel nog wenden tot familiehulp, maar die zitten in de regio krap op vlak van personeel dus dat wordt voorlopig niets.”