CD&V Merelbeke – Melle klaar met lijstvorming gemeenteraadsverkiezingen, met Pascal Rousseaux als kandidaat-burgemeester

Op 13 oktober 2024 trekt CD&V Merelbeke – Melle met ambitie en vertrouwen naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen. De leden van beide afdelingen hebben hiertoe een gezamenlijk en, evenwichtige en volledige lijst van 33 kandidaten goedgekeurd waar heel wat bestuurservaring wordt gekoppeld aan sterke vernieuwing.
Zoals reeds eerder aangekondigd wordt Pascal Rousseaux (50) uit Merelbeke lijsttrekker en dus kandidaat Burgemeester. Pascal is reeds 24 jaar politiek actief, waarvan 15 jaar als schepen onder meer bevoegd voor Openbare Werken en Stedenbouw. Hij kan dus op heel wat bestuurservaring rekenen.
Hij wordt gevolgd op plaats 2 door schepen Lieselot Bleyenberg (39) uit Melle. Lieselot is sinds 18 jaar gemeenteraadslid waarvan 12 jaar als schepen en professioneel actief als directeur bij het gevangeniswezen (Cellmade).
De derde plaats gaat naar Sara Waeytens (47) uit Munte. Sara groeide op in Melle en is gemeenteraadslid in Merelbeke, directieassistente bij een energiebedrijf en een bezige bij in heel wat Merelbeekse verenigingen.
Op de vierde plaats vinden we de eerste nieuwkomer terug. Nathan Raes (28) uit Gontrode. Nathan is zeer actief in de Chirowerkingen in Melle en als zelfstandig ondernemer actief in de eventsector.
Plaats vijf gaat naar huidige afdelingsvoorzitter van CD&V Merelbeke, Wim Simoens (52). Wim zetelt momenteel in de Raad van bestuur van het Autonoom gemeentebedrijf in Merelbeke en is daarnaast vooral gekend als lokaal ondernemer in de gemeente..
De zesde plaats gaat naar schepen Frederik De Buck (48) uit Melle. Frederik is gemeenteraadslid sinds 2000 en ondertussen reeds 18 jaar actief als schepen.
Op plaats 7 vinden we de fractieleider van CD&V Merelbeke in de gemeenteraad terug, Linda Martens (66) uit Munte, gevolgd door gemeenteraadslid Roger De Moor (66) uit Schelderode op plaats 8.
Plaats 9 gaat naar Sibylle Moreels (59), gemeenteraadslid uit Gontrode, gevolgd op plaats 10 door Eline Beukeleirs (32) uit Bottelare die momenteel raadslid is in het bijzonder comité voor de sociale dienst, en Erwin Saegerman (53) uit Melsen, raadslid in het Autonoom Gemeentebedrijf op plaats 11.
Plaatsen 12 en 13 gaan naar zoon en vader Eeckhout uit Munte. Op plaats 12 nieuwkomer Tijs (44), voormalig wijkagent in Merelbeke Flora maar vooral gekend in zijn huidige rol als uitbater van café Sint-Elooi te Munte. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Luc (73) die plaats 13 inneemt en maar liefst 42 jaar zetelt in de Merelbeekse gemeenteraad.
Plaatsen 14 en 15 zijn voor twee nieuwkomers. Op 14 Paul Van Gampelaere (60) uit Merelbeke Flora en op 15 Luc De Smet (61), alias ‘Den Barbier’ uit Melle.
Op plaats 16 vinden we Steve Valcke (51) uit Lemberge terug gevolgd door nieuwkomer Marleen Van Den Bossche (49) uit Melsen op 17. Preben Leroy (26) uit Merelbeke is de jongste kandidaat op de lijst en neemt plaats 18 in, gevolgd door nieuwkomers Jurgen Van Assche (43) uit Merelbeke op plaats 19 en Anne Van Der Gucht uit Melle op plaats 20.
Op plaatsen 21 en 22 volgen met Steffi De Winne (38) uit Melle en Bonnie Haegens (41) uit Merelbeke, alias Prinses Bonita, ook twee enthousiaste nieuwkomers.
Gemeenteraadslid Piet Cottenie (69) uit Melle volgt hen op plaats 23 en Sandra Van De Velde (53) uit Merelbeke, bestuurslid in het Autonoom Gemeentebedrijf, op plaats 24.
Twee dames die ook de vorige keer deelnamen aan de verkiezingen vinden we op plaatsen 25 en 26. Godelieve De Block (81) en Veronique Platteau (58) uit Merelbeke.
Op 27 en 28 opnieuw 2 nieuwkomers. Ann-Sophie De Pauw (44) uit Merelbeke Flora en Kathleen Dalle (44) uit Melle Vogelhoek. Zij worden gevolgd door een dame met heel wat bestuurservaring in OCMW en bijzonder comité voor de sociale dienst, Rosette Heynderickx (71) uit Merelbeke Flora op plaats 29.
De lijst wordt ondersteund door een heel stevige staart.
Behoudens burgemeester Thienpont (57) op de lijstduwersplaats (plaats 33) en burgemeester De Maeseneer (70) op de voorlaatste plaats (plaats 32) volgen nog 2 sterkhouders van onze
partij:

Merelbeekse Schepen Isabelle Van De Steene (66) komt op de derde laatste plaats (plaats 31). Isabelle woont in Merelbeke-Flora en is ruim 25 jaar mandataris waarvan 18 jaar als schepen.
Schepen Dirk Gistelinck (53) tenslotte zal de vierde laatste plaats (plaats 30) innemen. Dirk is bijna 30 jaar gemeenteraadslid in Melle waarvan 18 jaar als schepen. Professioneel is hij actief in
het ILVO en daarnaast ook zelfstandig landbouwer
Deze lijst van 33 kandidaten is een mooi evenwicht over alle doelgroepen van onze bevolking met veel belang aan een geografische spreiding. 1/3 van de kandidaten komt uit Melle (11), 2/3 uit
Merelbeke (22) netjes gespreid over alle deelgemeenten of woonkernen.
De opsomming van al deze kandidaten leert U dat – samen met de 2 Burgemeesters en 5 schepenen – ook alle uittredende mandatarissen, als fundament van onze partij, opnieuw present zijn. Maar ook 11 enthousiaste nieuwkomers (1/3 van de lijst), stuk voor stuk sterk
geëngageerde kandidaten, versterken onze groep en vragen naar het vertrouwen van de kiezer. CD&V maakt zowel in Merelbeke als in Melle sinds 2007 deel uit van de bestuursmeerderheid en nam er de leiding. Ze heeft de voorbije jaren mee haar stempel kunnen drukken op het beleid in beide gemeenten, heeft de ambitie om dit in de toekomst te blijven doen en gaat als ploeg, als sterk collectief, de verkiezingen en de campagne tegemoet.
Via participatie en gesprekken met onze burgers hebben we zicht op wat leeft in de nieuwe fusiegemeente. Deze noden en aandachtspunten zullen dan ook de rode draad worden van ons programma waar we later nog op terugkomen bij het startschot van de campagne. Onze ambitie is om samen van Merelbeke – Melle de meest aantrekkelijke randstedelijke gemeente te worden ten zuiden van Gent, waar het aangenaam wonen, werken, ondernemen, en vertoeven is.