HeMelse Feesten vier dagen uitbundig feestplezier van vrijdag 5 juli tot en met maandag 8 juli.

Het lokaal bestuur trakteert samen met verenigingen, horeca en middenstand Melle op vier dagen uitbundig feestplezier. Naast lokale bands kruipen ook deze editie een aantal spraakmakende namen zoals Yves Segers, 2 Fabiola, Def Dames Dope en Mama’s Jasje op het podium van het Gemeenteplein.

De Melse band The Dukes krijgt de eer om de HeMelse Feesten te openen op vrijdag 5 juli. Met hun covers stelen ze moeiteloos de harten van alle aanwezigen op het Gemeenteplein. Vervolgens komt de enthousiaste Kevain in actie met pop- en rockhits uit de laatste decennia. Das Rock neemt iedereen mee op een onvergetelijk rocktrip van de jaren tachtig tot vandaag. Funky P & Lil’Lou Aka Prakash & Lowie sluiten de eerste dag af met een energieke dj-set.

Op zaterdag 6 juli start de tweede dag van de HeMelse Feesten met een fietstocht door Melle en Merelbeke. Deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 15,5 of 22 kilometer langs de mooiste plekjes in de toekomstige fusiegemeente. Liefhebbers van oldtimers kunnen enkele prachtige parels bewonderen met de komst van de Gentsche Retro Wielen. Raf Violi brengt die dag een fantastische show voor kinderen. Hij is dan ook de coolste dj van het land. Voor muzikaal vuurwerk op het podium van het Gemeenteplein zorgen niemand minder dan de absolute toppers Yves Segers, 2 Fabiola en Def Dames Dope. Het wordt een meeslepende en nostalgische avond vol hits en beats voor iedereen!

Op zondag 7 juli zorgen de deelnemers aan het motortreffen met een tocht 100 kilometer voor spektakel. Ze vertrekken in de Kerkstraat en komen weer aan op de Brusselsesteenweg. Er valt ook heel wat te beleven voor jong en oud op en rond het Gemeenteplein en Dorpsplein: braderijfeesten, wereldfeest, jeugdmarkt, straatanimatie en knallende muziekoptredens. Sasha & Davy zorgen voor het eerste muzikale hoogtepunt op zondag en Mama’s Jasje zal ongetwijfeld de boel op stelten zetten op het Gemeenteplein. DJ Boer Boeri sluit de derde dag af met een daverende set.

De braderijfeesten gaan op maandag 8 juli nog een dagje door. Ook dit jaar is er een feestnamiddag voor jong en oud met muzikale optredens. Niemand minder dan Jo Vally zal op het Gemeenteplein ongetwijfeld veel vrouwenharten stelen.