Oosterzele stimuleert deelmobiliteit

Het lokaal bestuur Oosterzele is zinnens om deelmobiliteit verder te stimuleren. Een eerste stap is de verlenging van het contract voor de deelwagen in de Huckerstraat in Balegem. En in september 2024 komt een nieuwe deelwagen bij het Hoppinpunt aan gemeentehuis Oosterzele.
Het bestuur wil het mobiliteitsaanbod van de Hoppinpunten verbeteren, daarom wordt de huidige deelwagen aan GC De Kluize verplaatst naar het Hoppinpunt aan het station Scheldewindeke. Op termijn voorziet men daar twee deelwagens. Vanaf woensdag 26 juli is de eerste deelwagen beschikbaar aan Hoppinpunt Scheldewindeke. De wagen aan GC De Kluize verdwijnt in de loop van juli.
Hoppinpunten
Een Hoppinpunt is een plek waar reizigers makkelijk verschillende vervoermiddelen kunnen combineren, zoals trein, bus, deelwagens en deelfietsen. Ten laatste in 2025 komt er in Oosterzele aan elk treinstation een Hoppinpunt. Het eerste komt er dit jaar aan het station Scheldewindeke, het tweede aan gemeentehuis Oosterzele.
Christ Meuleman: ‘Deelmobiliteit biedt een duurzaam alternatief voor het bezit van een eigen wagen. Door het aanbieden van deelwagens verlagen we de parkeerdruk en dragen wij bij aan een beter klimaat. Rij je minder dan 10.000 à 12.000 km per jaar, dan is een deelwagen heel voordelig voor je portemonnee. In Oosterzele zijn er momenteel twee elektrische deelwagens van Share4Mobility beschikbaar: een Renault Zoë in de Huckerstraat (rondpunt Balegem) en een Renault Zoë aan Hoppinpunt Scheldewindeke station. In september volgt een nieuwe deelwagen aan het Hoppinpunt aan het gemeentehuis. Deze deelwagen komt er na winst van de actie DeelautoZktDorp van Intercommunale SOLVA en Valckenier Share. Wie een deelwagen wil reserveren, gaat naar de site van Valckenier Share. Na registratie kunnen gebruikers wagens reserveren. Alle info: www.valckenier.be/nl/diensten/een-wagen-delen. (marcel van de vijver, foto’s DDL).