Boobs éclairs van bakkerij Sint-Anna leveren prachtig bedrag op voor Oncologisch dagziekenhuis AZ Sint-Elisabeth

Bakkerij Sint-Anna lanceerde vorige maand een oproep om een speciale éclair te ontwerpen ter gelegenheid van de Week van de Eclair. Dit jaar stond de week in het teken van Frankrijk, met als bijzondere hoogtepunt de Boobs éclair van patiënte Dorien Reygaert. Deze creatieve actie bracht niet alleen heerlijke lekkernijen voort, maar genereerde ook een mooie donatie van liefst 1.350 euro voor het Oncologisch Dagziekenhuis van het AZ Sint-Elisabeth.

“De Week van de Eclair is elk jaar een groot succes bij Bakkerij Sint-Anna. Elk jaar worden er tien verschillende éclairs bedacht rond een bepaald thema, en dit jaar was dat thema Frankrijk. Als extraatje organiseerde de bakkerij dit jaar een kleine wedstrijd onder de klanten, waarbij zij hun drooméclair konden ontwerpen”, licht communicatieverantwoordelijke van het AZ Sint-Elisabeth Annelien Liessens toe.

“We hadden oorspronkelijk één winnaar in gedachten, maar gezien de vele inzendingen en uiteenlopende creaties hebben we er twee gekozen”, zegt Bart Schelstraete van bakkerij Sint-Anna. “Een klas Grieks Latijn van het OLVC Bevegem en de inzending van Dorien waren de gelukkigen. Dorien had een duidelijk idee over de inhoud en kleuren van haar éclair. Wij kozen ervoor om de éclair in de vorm van twee borsten te maken.”

Het idee om een euro per verkochte Boobs éclair te doneren aan het Oncologisch Dagziekenhuis kwam van Dorien zelf. Zij wilde het Oncologische Dagziekenhuis steunen waar ze zelf zoveel hulp en steun heeft ontvangen. Concreet wilde ze met deze actie geld inzamelen zodat het Oncologisch Dagziekenhuis stoffen handschoenen kon aankopen voor de patiënten. Anja Glorieux, hoofdverpleegkundige van het Oncologisch Dagziekenhuis: “Tijdens de therapie worden de handen en voeten van onze patiënten koel gehouden met ijshandschoenen om de nagels en de perifere zenuwen te beschermen. Door stoffen handschoenen te gebruiken in de ijshandschoenen wordt de huid beter beschermd tijdens de koeling en wordt dit ook aangenamer wordt ervaren.”

“We zijn Dorien en Bakkerij Sint-Anna heel dankbaar voor deze prachtige actie. Dit mooie bedrag gaat volledig naar onze patiënten. Dankzij deze  de stoffen handschoentjes, die we reeds hebben besteld, zal de behandeling aangenamer worden ervaren”, aldus Anja nog.

Lees ook

Kies eens voor een Boobs-éclair ten voordele van Oncologisch Dagziekenhuis AZ St.-Elisabeth