Oosterzeelse wandelclub bezorgt je wandelplezier op 28 ste Midzomertocht in Oordegem

In volle vakantietijd geven we je graag een tip. Zin om eens mee te wandelen? De Midzomertocht  is een ideale uitstap voor het hele gezin en staat garant voor veel wandelplezier. Wil je de absolute rust, zicht op unieke landschappen, zalige plekken midden in de natuur, dan moet je op zaterdag 20 juli naar de 28 ste Midzomertocht in Oordegem. Je kan de tocht aanvatten tussen 7 u en 15 u. We bevelen je graag de wandeltocht aan.
De 6, 10, 14, 18 of 21 km lange wandeltocht biedt heel wat mogelijkheden. Aan u de keuze. De tocht trekt doorheen Rot, Kouter, Putbos, Papegem, Impe, Strijmeers, Hoging. Tijdens de tocht zie je rozenvelden en boomkwekerijen. De korte afstanden zijn voor gezinnen en rolstoelgebruikers ideaal. Het licht golvend landschap biedt heel wat mogelijkheden om een afwisselende en boeiende wandeling te maken. In het Ontmoetingscentrum genieten van (streek)bieren, frisdranken, koffie, overheerlijke hotdogs. Deze wandeltocht wil je toch niet missen? Aarzel niet om in te schrijven in het Ontmoetingscentrum, Dorp, Oordegem. Wie nooit meewandelde, krijgt de kans om kennis te maken met de ronduit schitterende
Wandelsportvereniging Land van Rhode vzw.
Wandelen verbetert het humeur. Je komt steevast opgewekter terug thuis. Het verhoogt je zelfvertrouwen omdat je een goed voornemen tot een goed einde hebt gebracht en elke keer vooruitgang boekt. Wandelen heeft het effect van een mentale douche. Het spoelt de mist in je hoofd weg, maakt het helderder en frisser. Als je in de natuur bent, kijk je anders aan tegen problemen. Wandelen stimuleert de creativiteit. Je slaap wordt beter van kwaliteit, je cognitief functioneren verbetert. Dat zijn effecten op korte en lange termijn, die je niet in enkele uren na de wandeling voelt, maar die blijven. En heel simpel: je komt altijd terug thuis met het besef, ik voel me nu beter dan toen ik vertrok. Het effect op je wel gevoel is echt robuust. Maar de motivatie moet er echt zijn. Wie voor beweging kiest zal dat prettig vinden. Hou vol. Stem alles af op je capaciteiten. Het gaat hem om de ervaring, niet om de prestatie. Je geest haalt veel voordeel uit je wandeling. Wandelen helpt tegen stress. Wandelen is echt een ideale manier om je gezondheid zelf in handen te nemen: aangenaam, toegankelijk, niet belastend, met een waslijst aan positieve effecten. Overtuigd? Wandel op zaterdag 20 juli mee in Oordegem. Na de tocht . info: voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96, erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475 / 42 05 12, diana.scheirlinck@skynet.be. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).