Volg het wielerspektakel met nieuwelingen en dames elite op Kermis Windeke Kermissfeer, sportief vermaak, heroïsche duels, en veel pintjes

Noteer alvast: woensdag 10 juli 2024. Decennialang organiseert men in Scheldewindeke tijdens de kermis wielerwedstrijden. Geen kermis zonder koers. Op de affiche 2024 staan wielerwedstrijden voor nieuwelingen en dames elite op het programma. Met de wedstrijden voor nieuwelingen (start 15 u) en dames elite (start om 17 u 30) krijg je een heus wielerspektakel voorgeschoteld. Kermissfeer, sportief vermaak, heroïsche duels, een uitgelezen parcours, geurende hamburgers, veel pintjes, een uitpuilend dorp en om de haverklap passerende wielrenners en wielrensters: de ingrediënten van de wielerwedstrijden in Windeke. De organisatoren zijn enthousiast, gedreven, bezield en geestdriftig, zeg maar bevlogen.
Het comité blijft zijn koersen met hart en ziel organiseren. Men verwacht veel deelnemers én toeschouwers in Windeke. De wielerfans maken zich op om met een groot hart de strijd bij de nieuwelingen en dames elite te volgen op een mooi uitgestippeld parcours. De wedstrijd verloopt via Marktwegel, Pelgrim, Windekekouter, Dorp, Keiberg, Geraardsbergsesteenweg, Issegem, Hettingen, Pastoor De Vosstraat. De organisatoren hopen op spannende wedstrijden en uiteraard veel volk. Een uitgelezen deelnemersveld en het selectief parcours staan garant voor een hoogdag voor wielerliefhebbers. Het comité is Garage De Corte en Slagerij Günther en Wendy heel dankbaar voor de sponsoring. Het comité weet zich gelukkig geruggensteund door gedreven medewerkers. Ook veel dank gaat uit naar alle sponsors, lokale politie, seingevers, gemeentebestuur, hulpdiensten, de Windeekse Groenbuiken. En uiteraard ook naar de nieuwelingen en de dames elite, en de vele toeschouwers die op woensdag 10 juli komen afgezakt naar Windeke.
  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)