Kom rondkuieren, snuisteren op rommelmarkt in Landskouter Op zoek naar tweedehandsspullen

Noteer alvast, zaterdag 27 juli 2024. Vanaf 8 u tot 16 u kan je weer rond kuieren, snuisteren, op zoek gaan naar tweedehandsspullen, brocante en curiosa op de rommelmarkt en garageverkoop in Landskouter. Landskouter wordt op zaterdag 27 juli omgetoverd in één grote verkoopmarkt. Ook dit jaar wordt het een sfeervol evenement waarin slenteren, keuren, afdingen en toch kopen centraal staan. En waar je de koop van je leven kan ontdekken. De zomer, het ideale seizoen, voor het bezoeken van een rommelmarkt en te genieten van de evenementen op Landskouter kermis. Waarom zou je zelf niet eens deelnemen aan deze gezellige rommelmarkt? Graag inschrijvingen (liefst per e-mail) voor 15 juli 2024 via gerritvandamme@hotmail.com, decockgerda@telenet.be. Elke standhouder zal het stratenplan met de deelnemers ter beschikking krijgen om uit de delen aan de bezoekers. Per meter standplaats betaal je 1 euro en je krijgt 5 meter gratis voor de wagen. Het bedrag kan gestort worden op rekening Gerrit Van Damme, met vermelding van naam en telefoonnummer. Voor een garage- of oprit-stand betaal je 3 euro (een prikje, als je het ons vraagt). Tijdig melden voor het stratenplan. Standhouders kunnen opstellen vanaf 6 u 30 tot 7 u 30. Drank- en eetstanden zijn niet toegelaten, ook mogen geen nieuwe materialen aangeboden worden.
De bewoners van Landskouter kunnen dus mee doen van thuis uit, een unieke kans om eens uw overbodige spullen te koop aan te bieden. Wie de zolder eens leeg haalt, daar komen velen op af. Landskouter wordt the place to be voor wie op zoek is naar allerlei snuisterijen. Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft, je kan op zaterdag 27 juli in Landskouter echte koopjes doen. Veel mensen zijn fan van vlooienmarkten. Veel is te koop voor een prikje. Oude spullen hebben een ziel, ze zeggen veel over de tijd waarin ze ontworpen zijn. Het succes van de rommelmarkt in Landskouter ligt hem in de combinatie van goedkoop winkelen én het ontspannend effect. Velen gaan opnieuw de rommelmarkt in Landskouter afschuimen. De rommelmarkt is vaak de enige hoop om dat ene ding te vinden waar je al zo lang op zoek naar bent. Je zal in het landelijke Landskouter veel bruikbare spullen op de kop tikken. Onbevangen rondwandelen. Leuk toch, de zoektocht naar mooie spullen. Tegelijkertijd kan je op zaterdag 27 juli genieten van een resem leuke kermisattracties (schiet- en viskraam, ballenbad, meer dan 70 vierkante meter speelplezier). Uiteraard ontbreken ook de drinks en de foodtruck niet, voor de rest zijn er ook de hectoliters gerstenat én bakken ambiance. Je krijgt op zaterdag ook nog eens extra’s met het optreden van het muziekduo Halven Dans (11 u – 14 u), gratis grime en tattoos (15 u –  17 u). Op zaterdagavond kan je ook deelnemen aan het eetfestijn in ’t IJzeren Hekken (18 u – 20 u).
Op zondag 28 juli komen de wielerliefhebbers aan hun trekken met de miniemenproef (10 u) en een wielerwedstrijd voor nieuwelingen (14 u 30). De kermis wordt afgesloten met de ‘Landskouterse Beren-worp’, wees erbij want er zijn talrijke natura prijzen te winnen. Leuk toch, met wat geluk trek je met een prachtige prijs huiswaarts. Meer nieuws volgt over Landkouter Kermis 2024.    (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)