VoorZwalm gaat met degelijke lijst de kiezer tegemoet

De lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 komt op kruissnelheid. Zo vernamen we enkele tips voor wat de lijst VoorZwalm gaat bieden.

Het samenwerkingsverband voorZwalm is samengesteld uit dynamische, progressieve krachten van Vooruit, Groen, middenveldorganisaties en onafhankelijken, en staat ondertussen al 12 jaar onder de begeleiding van burgemeester Bruno Tuybens.

“Mede dankzij de gedreven inzet van schepenen Francia Neirinck en Patrick Moreels vormden we de meerderheid in het bestuurscollege van de afgelopen zes jaar. Tientallen duurzame, voornamelijk mensgerichte investeringen zagen het levenslicht. We waren gul in inspanningen en voorzichtig in de uitgaven: alles wat we realiseerden en uitvoerden, deden we zonder de gemeentebelastingen en de schuldgraad per inwoner te verhogen. En steeds ook met de focus op de volgende generaties”, aldus Bruno Tuybens.

 

Globaal onderscheidt voorZwalm zich naar eigen zeggen van anderen door een progressieve kijk op de wereld, met aandacht voor de kwetsbaarheid van de medemens, door te investeren in de bewoners, eerder dan in prestige, nieuwbouw of infrastructuur voor maar een deel van de bevolking, en met specifieke aandacht voor duurzaamheid. De voorZwalm-ploeg haalt diverse achterstanden in op vlak van milieuzorg, bosaanplant, daling van de CO2-uitstoot, ondersteuning van de Zwalmse lokale ondernemers, de kwaliteit van huurwoningen, enz.

Tot nu toe communiceerde voorZwalm niet over de lijstvorming, maar ze is de eerste die in Zwalm volledig klaar is. “Het samenwerkingsverband blijft niet alleen bestaan, ze is sterker dan ooit tevoren”, zo klinkt het.

  • “Alle acht huidige mandatarissen (zes gemeenteraadsleden en twee leden van het sociaal comité) gaan opnieuw de kiesuitdaging aan. Dit is het krachtigst mogelijk signaal van eenheid!”, zegt burgemeester Bruno Tuybens. Samen met schepenen Francia Neirinck en Patrick Moreels gaat het over de bekwame gemeenteraadsleden Emmy Herregodts, Anke Thuy en Greet Van Herpe en sociaal comitéleden Nina Roest en Karel De Wagter.
  • Opnieuw kandidate is Edith De Temmerman, drijvende kracht achter de actieve gemeentelijke seniorenwerking.
  • Daarnaast brengen we meer dan zomaar vernieuwing: zeer gemotiveerde, sterke, nieuwe kandidaten hebben ons vervoegd: stuk voor stuk uitermate bekwame mensen, die hun meerwaarde in onze samenleving al hebben aangetoond.

Onder deze noemer vallen Koen Vlassenroot (professor internationale politiek UGent), Eva Troch (bio-ingenieur, projectleider), Els Vandekerckhove (geëngageerd maatschappelijk werkster), Didier Van De Steene (kunstenaar), Marie Wynants (grafisch vormgeefster) en Carl Schotsaert (voorzitter vzw Broes, ondernemer, Klein Zwitserland).

Advocaat Lieven De Pessemier, onder meer bekend als juridisch adviseur van Zwalms grootste vereniging SK Munkzwalm, wordt de lijstduwer van voorZwalm.

  • Bovendien zijn er ook drie geëngageerde jongerenkandidaten aan de voorZwalm-lijst toegevoegd, met name Kobe Audenaert (19-jarige student journalistiek), Margaux Broekaert (21-jarige studente criminologie) en Christophe De Bruyne (22-jarige kok). ”Zelden zo’n goesting gezien om er in te vliegen bij deze jongerenkandidaten!”, aldus Tuybens.

“Het is uiteindelijk een supersterke ploeg van bekwame mensen geworden, die allen graag de handen uit de mouwen steken om van Zwalm nog meer een mooie leefbare, veilige, zorgende, warme gemeente te maken!”, aldus nog burgemeester Bruno Tuybens.