250 vrijwilligers paraat voor verjaardagseditie Rock Zottegem

Rock Zottegem viert zijn 30ste editie met een extra groot programma. 250 vrijwilligers staan klaar om er vandaag, zaterdag en zondag een groot feest van te maken.

Rock Zottegem is gegroeid vanuit de jongerenwerking van de Zottegemse socialisten, maar is al jaren apolitiek. De allereerste editie was op het Marktplein. In 1994.

De 30ste editie wordt een XL-editie genoemd en dat is niet overdreven. Vandaag op het hoofdpodium: ISE, Dikke, Heideroosjes, Brutus, Joost, Toto en Used. Zaterdag: Ironborn, Bizkit Park, Helmut Lotti Goes Metal, Brihang, John Fogerty en Daan. Zondag: Emmy d’Arc, Pommelien Thijs en Bart Peeters. Er is ook een DJ- en HipHop-Stage. Zie link voor het programma daar.

De Standaard heeft een groot artikel (zie link) gewijd aan Rock Zottegem en plaatst het festival op hetzelfde niveau als Suikerrock in Tienen, het Cactusfestival in Brugge en de Lokerse Feesten. Verder valt het de kwaliteitskrant op dat Rock Zottegem beroep kan doen op veel vrijwilligers. “Tijdens het festival werken we met 250 vrijwilligers per dag en een vaste ploeg van 20 mensen werkt het jaar rond aan de voorbereidingen”, zegt organisator Kurt De Loor daarover. “Er is geen vrijwilligersvergoeding, maar elke vrijwilliger krijgt een T-shirt, gratis drank, eten en mag ook aanschuiven aan onze barbecue achteraf. We zijn zeer blij met onze vrijwilligers en zij met Rock Zottegem. Soms zijn er zelfs wachtlijsten.”

De Loor benadrukt verder in De Standaard dat de bestuursleden, hijzelf inclusief, evenmin betaald worden, dat de artiesten jaarlijks 1 tot 1,3 miljoen euro kosten (internationale hedaliners tussen de 150.000 en 500.000 euro, Belgische acts tussen de 50.000 en 135.000 euro en groepen ergens halverwege de affiche tussen de 10.000 en 30.000 euro, dat de inkomsten uit drank en eten goed zijn voor ongeveer 30 procent van de inkomsten en dat Rock Zottegem bijna geen subsidies ontvangt. “Van de stad zottegem mogen we het terrein wel gratis gebruiken”, besluit De Loor.