Melle vierde Vlaanderen feest op 11 juli op het gemeenteplein

Ook in Melle vierde men het feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli op het gemeenteplein met twee optredens van Muziek+ en Agustijn.

Het gemeenteplein liep aardig vol voor Muziek+ brengt enkele gekende melodieën op gitaar, zang, percussie en accordeon. Van het betoverende ‘Take me home, contry roads’ tot de opzwepende ‘Apache’ van The Shadows en nog zoveel meer. Ze brengen ook enkele Nederlandstalige nummers, Mia van Goki, gelukkig zijn van Raymond van het Groenewoud,…..

Agustijn

Hij gaat door het leven als Augustijn Vermandere maar laat die beroemde familienaam bewust achterwege. Opgegroeid in een zeer muzikale omgeving als zoon van de alom bekende Willem Vermandere kreeg hij muziek met de paplepel mee. Zijn debuutalbum ‘Echt’ verscheen in 2019, gevolgd door het album ‘Vier’ in 2023. ‘Vier’ staat hierbij niet alleen voor het getal maar ook voor het West-Vlaamse woord voor ‘vuur’. Augustijn brengt popliedjes doordrenkt met gevoel en engagement, een pleidooi voor bescheidenheid, eigenheid en kritische zin.
Het lokaal bestuur trakteert de  Mellenaars op een gratis portie frietjes. Voor een drankje konden ze tegen betaling terecht bij een standje van voetbalclub Cercle Melle.