N-VA Zottegem stelt Dokter Chris Van Cauwenberge voor als lijstduwer

Na een reeks jongere nieuwkomers, stelt N-VA Zottegem vandaag een nieuwe reeks kandidaten voor op de lijst van de gemeenteraardsverkiezingen in oktober. Senioren deze keer. Daarbij is Dokter Chris Van Cauwenberge (76) de opvallendste naam: de huisdokter op rust wordt meteen lijstduwer van de Zottegemse N-VA lijst. De senioren worden verder vertegenwoordigd door Isabelle Roos (65), Greet Van Meulder (72), Karel Busschop (74) en nestor Ghislain Diependaele (86).

“Men is nooit te oud om politiek engagement op te nemen”, zegt Chris Van Cauwenberge, die op zijn zesenzeventigste de handschoen opneemt als lijstduwer van N-VA Zottegem. Van Cauwenberge was 45 jaar huisarts in onze stad, en laat weten formeel te zijn: “In een vergrijzende samenleving is het belangrijk dat de senioren mee bouwen aan het Zottegems beleid. Als gepassioneerd fietser en zwerfvuilpeter, geef ik meteen mijn stokpaardjes prijs waar ik graag mijn schouders onder zet.”

“Chris is daarnaast actief lid van Davidsfonds, Koperen Passer en de Sint-Jorisvrienden (oud-scouts)”, geeft men vanuit N-VA Zottegem mee. “Dr. Van Cauwenberge krijgt op de N-VA lijst steun van een aantal andere geëngageerde senioren: ook Greet Van Meulder zet haar eerste stappen in de Zottegemse politiek. Greet was in haar actieve carrière B2B-coach, maar je loopt haar vandaag tegen het lijf als vrijwilliger bij de dienst toerisme van de stad, CC Zoetegem, Ommekaar, Babbelonië en Mama Mundo.”

“De begeleiding van anderstaligen en geleiding naar het Nederlands, ligt mij zeer nauw aan het hart,” zegt Greet, die ook lid is van wandelclub Egmont.

“Drie gekende N-VA gezichten sluiten het rijtje senioren op de lijst van N-VA”, gaat men vanuit N-VA Zottegem verder. “Isabelle Roos is een van de drijvende krachten achter de rommelmarkt en de gelijknamige feesten in de Montmartrewijk. Huidig gemeenteraadslid Karel Busschop werkte heel zijn loopbaan bij het Zottegemse OCMW en zetelde er later ook in de OCMW-raad. Nestor van de lijst en niet weg te denken in de seniorenwerking van de stad is Ghislain Diependaele, die op zijn zesentachtigste aan zijn tiende (!) lokale campagne begint.”
Burgemeester Evelien De Both benadrukt nog fier te zijn op haar actieve senioren: “De benjamin op onze lijst is 21, Ghislain sluit de rangen op zijn 86ste. Het mag duidelijk zijn dat N-VA Zottegem de belangen van jong en oud wil verdedigen in onze stad. Met Chris Van Cauwenberge lanceren we een gerespecteerd en gekend gezicht, die onze lijst het extra duwtje in de rug zal geven richting 13 oktober.”