Alexander De Croo trekt de Brakelse lijst van Open Vld.

Open VLD Brakel is de eerste partij die een volle lijst kan presenteren aan de kiezer in Brakel . De lijst werd op zondag 14 juli met een overgrote meerderheid (95%) door de leden van Open VLD Brakel goedgekeurd. Met een opkomst van meer dan 90 leden was de betrokkenheid bij de lijstvorming nog nooit zo groot.

Evenwichtige samenstelling van de lijst

De lijst is een ideale mix tussen ervaring en vernieuwing. Zo bestaat de helft van de lijst uit mensen met jaren ervaring! Dit betekent dat de helft van de lijst nieuw kandidaten zijn die met een frisse blik en nieuwe ideeën ons bestuur kunnen versterken en vernieuwen. Stuk voor stuk mensen die zich willen engageren voor onze gemeente uit alle leeftijdscategorieën, een echte weerspiegeling van onze maatschappij. Twee kandidaten mochten dit jaar zelf voor de eerste keer gaan stemmen. Met vertegenwoordiging uit alle deelgemeenten krijgen alle Brakelaars opnieuw een aanspreekpunt die dicht bij hen staat. Alexander De Croo: “Het is een zeer fijn signaal dat zoveel jonge mensen zich politiek willen engageren om op een positieve manier politiek te voeren, dit toont opnieuw aan dat er veel talent zit in Brakel”.

Ondanks de mindere resultaten op het nationale vlak blijft men vasthouden aan de benaming Open Vld vertelt vz. Mieke Walraevens.

Lijst Open VLD Brakel voor de gemeenteraadsverkiezing van 13 oktober a.s.

1 Alexander De Croo

2 Marleen Gyselinck

3 Peter Vanderstuyf

4 Sabine Hoeckman

5 Frank Surdiacourt*

6 Delphine Bogaert

7 Nancy De Geeter

8 Karo De Jonge*

9 Jens Vande Pontseele*

10 Shania Verbeurgt*

11 Bartel Seghers

12 Marc De Pessemier

13 Anasthasia Goethals Scurbecq*

14 Marleen Aubeeck

15 Pascal Ternoot*

16 Herwin Geenens*

17 Andreas Van de Parre*

18 Tom De Geyter

19 Lorenzo Verbraekel*

20 Farelle Nguika*

21 Monia Waelkens*

22 Sonia Van Cauwenberghe*

23 Marijn Devalck

24 Sabine Burens

25 Herman De Croo

*nieuwe kandidaten

Alexander De Croo lijstrekker

Voor de derde keer op rij zal Alexander De Croo de Brakelse Open VLD-lijst trekken. “Ik kijk ernaar uit om met deze sterke ploeg Brakel elke dag nog beter te maken. We zijn allemaal gedreven om Brakel nog meer ten dienste te stellen van de mensen, we willen Brakelaars zich veilig te laten voelen zodat ze kunnen beleven. Om dat mogelijk te maken willen we veder investeren in Brakel.

Dank aan burgemeester Stefaan

De Burgemeester Stefaan Devleeschouwer kondigde al eerder aan dat hij niet meer zou deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Het bestuur en de volledige nieuwe lijst van Open VLD Brakel wenst Stefaan te bedanken voor zijn volgehouden inzet!