Opperbruiser Christ Meuleman presenteert indrukwekkend programma Bruisend Balegem 2024 Muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch spektakel

De flink op dreef zijnde opperbruiser Christ Meuleman heeft op de druk bijgewoonde persconferentie in de feestzaal van Stokerij Van Damme het programma van ‘Bruisend Balegem 2024’ officieel voorgesteld. Finaal werd in een ludiek filmpje het ‘Boalegems liedje Bruisend Balegem’ met veel trots en overtuiging gezonden. De opperbruiser en bruisers werden er heel ludiek in beeld gebracht. Het Balegems gevoel komt duidelijk naar boven, die eigenheid is zo mooi aan deze deelgemeente van Oosterzele. Uit de persconferentie blijkt dat de elfde editie op donderdag 15 augustus straf wordt, heel straf. Kom op 15 augustus afgezakt naar Balegem. Je krijgt een programma geserveerd om ‘u’ tegen te zeggen. Voor een stevige portie muziek, cultuur, kunst, folklore, spektakels, eten en drinken, en zo veel meer ben je in Bruisend Balegem aan het juiste adres. En leuk meegenomen, het festival is en blijft GRATIS. Hoe vaak krijgt een mens de kans om veel vedetten en bands GRATIS aan het werk te zien? Donderdag 15 augustus dus, en het zou zonde zijn om dat te missen op Bruisend Balegem. De bezoekers krijgen alweer veel waar voor ‘geen geld’ in de schoot geworpen.
De vorige tien edities zakten duizenden en duizenden feestvierders af naar Balegem. ‘We verwachten op de elfde editie zo’n 15.000 bezoekers. Wie had dat durven dromen in 2002, feesten kunnen we als de beste, ons enthousiasme steunt op onze positieve drive, op werkkracht, frisse ideeën, op eendracht in onze sterke ploeg’, speechte Christ Meuleman. Bruisend Balegem, een evenement met een interprovinciale uitstraling. Bovendien zorgen de opperbruiser en de bruisers ervoor dat het voor iedereen toegankelijke en veilige feesten worden. Het B.B- comité presenteert voor de elfde keer een heel gedurfd en veelzijdig programma (prijskaartje zo’n 100.000 euro). De muziek, de sfeer, de ambiance, de beleving zijn er uniek. Bruisend Balegem is uitgegroeid tot een heus volksfeest met uitstraling. Het feest brengt traditiegetrouw veel muziek, de editie 2024 oogt bijzonder aantrekkelijk met top-artiesten Gustaph, Willy Sommers, Bart Kaëll, Gene Thomas, Maksim, Boogie Boy, Peter Koelewijn en met Jens, Nico, Kate Lane, Johan Veugelers, Camel’s Drop en lokale bands The Mighty Black Camel Blues Band met dé finalist en revelatie van The Voice van Vlaanderen Kobe, The Bridge, John And The Fancy Boots, de Platte Choco’s, Helaasheid der Zingen, Filthy Tunes, Bonakar, Pissbugs, AnnChanté en Tribute Bands Abba, Tina Turner & Status Quo, DJ’s, is het al muziek wat de klok slaat in Balegem. Maar naast de muzikale optredens worden ook veel andere pareltjes aangeboden, als daar zijn Marché aux Bons Vivants, rommel- en ambachtmarkt, historische tractor show, foto expo ‘Spiegel 60’, kunst met Art-UA, de ‘Bruisende Voornoene’ is een vaste waarde van B.B.. Bruisend Balegem betekent ook een massa volk, 150 kramen op één van de grootse rommelmarkten, en uiteraard ontbreken eten en drinken (zoals het frisse Bruiserken) nooit op Bruisend Balegem. Een dag uit, waarbij alles te zien, te horen, te proeven is. Iedereen is welkom op Bruisend Balegem, dat al meer dan één keer omschreven is als de Gentse Feesten op één dag. B.B. laat je nu opnieuw genieten, voor de elfde keer al. Een resem activiteiten voor de ganse familie. Een hoogdag van amusement en cultuur.
Een heerlijk avondje in Stokerij Van Damme, een op en tot persconferentie, waaruit bleek dat de Opperbruiser en de Bruisers er veel zin in hebben en dat de B.B.-trein op gang werd getrokken om van de elfde editie een megasucces te maken. Artiesten en bands werden gewikt en gewogen, standhouders geselecteerd, projecten gelanceerd, sponsors aangetrokken. Sinds de eerste editie (2002) lukt het de opperbruiser en de bruisers om Balegem op de kaart te zetten als feestdorp bij uitstek. De formule werkt. De ingrediënten: enthousiasme, werkkracht, een hecht comité, en veel lekkers wat muzikaal, artistiek, culinair en creatief Vlaanderen te bieden heeft. Het wordt op donderdag 15 augustus weer bakste vol met een ganse sliert vedetten, steengoede bands en veel animatie. Een heel gevarieerd programma met veel gangen. Opperbruiser Christ Meuleman had veel woorden van lof voor de bruisers, de sponsors, de gemeente, lokale politie, hulpdiensten en de vele medewerkers. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).