Muur Classic Geraardsbergen promoveert naar UCI 1.1 en zet heli in voor live tv-uitzending

Geraardsbergen. Woensdag 28 augustus 2024 voegt de Geraardsbergse koers opnieuw een stukje geschiedenis toe. De Muur Classic Geraardsbergen zet dit jaar zijn eerste stap als UCI 1.1 wedstrijd, een koers met internationale allure. En als het van voorzitter Jan Broodcoorens en zijn team afhangt komt daar in de (nabije) toekomst nog een flinke schep bovenop.

Het gaat snel met de Muur Classic Geraardsbergen. Nadat de Stadsprijs 104 jaar lang als kermiskoers voor wielerplezier zorgde in de Oudenbergstad, realiseerde opvolger Muur Classic een opschaling naar het UCI-circuit.

Het toetreden tot het UCI-circuit liet de koers ook letterlijk een verdieping stijgen. De aankomstlijn verhuisde van de Markt naar op de top van de Vesten, waar ook het VIP-dorp, het familiedorp en het huldigingspodium opgesteld staan. Het publiek kan er de koers van start tot finish volgen op grote tv-schermen. De ploegenvoorstelling en de start van de wedstrijd vinden plaats aan het stadhuis op de Markt.

Heli
De vernieuwing schakelt intussen alweer een trap hoger. De Muur Classic Geraardsbergen stoot na één jaar 1.2 (met de Italiaan Filippo Magli als winnaar) door naar het hogere 1.1-niveau, wat op zich al een stunt mag worden genoemd.

De organisatie werkt nauw samen met Proximus dat de wedstrijd live covert. Voor het eerst wordt door de organisatie nu ook een heli ingezet om de finale van de Muur Classic helemaal in beeld te brengen. Twee uur lang koers van eigen bodem rechtstreeks op tv: een primeur voor Geraardsbergen die kan tellen! De rechtstreekse uitzending van de wedstrijd is te volgen op open kanaal van Proximus, via Proximus Pickx tv of via de link van de website van Pickx tv.

UCI ProSeries
“Het product wielrennen als topsport moet onze regio op de kaart zetten en nog meer een aantrekkingspool worden voor het (wieler)toerisme”, duidt voorzitter Jan Broodcoorens. “De UCI WorldTeams, ProTeams en Continentale Teams weten de weg naar de Muur te vinden. Ons beleid blijft onveranderd: Geraardsbergen als wielerstad de gepaste uitstraling geven, en tegelijk als organisator het initiatief in handen houden. We hebben met ons team een vlag geplant en willen verder opbouwen. We blijven mikken op een plaatsje in de UCI ProSeries.”

Parcours
Koersen in en om Geraardsbergen is spek voor sterke benen. Aan deze traditie wordt geen afbreuk gedaan, integendeel. Uiteraard staat de Muur centraal als uithangbord van de wedstrijd, maar daarnaast krijgt het peloton nog een stevige hap aan hellingen te verwerken, zes ronden lang.

Het parcours dat knipoogt naar de Vlaamse Ardennen en onderging een kleine aanpassing. De Plankkouter in Everbeek die vorig jaar in het parcours zat, valt weg vanwege de gevaarlijke afdaling die erop volgde, maar de lastige Denderoordstraat, de pittige Oude Steenweg en de Parikeberg blijven op post. De finish bovenaan de Vesten garandeert een spannende ontknoping. Aan de Muur Classic is ook een Proximus bergprijs verbonden, vorig jaar gewonnen door Tom Van Asbroeck.

Hospitality
Sportief wordt alles in het werk gesteld om de wedstrijd de nodige body te geven. Meer dan twintig teams uit binnen- en buitenland komen aan de start. Maar ook het publiek en de partners worden verwend. Wie naar de Muur Classic komt, hoeft zich geen minuut te vervelen. Zowel in de VIP-zone als in het publieksdorp kan de wedstrijd van start tot finish op grote tv-schermen worden gevolgd. Daarnaast is het volop genieten van lekkere hapjes en drankjes. Ook de feestelijke ploegenvoorstelling op de Markt is een afspraak om niet te missen.

Tickets voor ‘Hospitality De Vesten’ kosten 90 euro (excl. Btw)

Voor meer info: http://www.muurclassic.be/