Parochiezaal Melsen blijft: “De parochiezaal heeft een groot lokaal maatschappelijk belang”

Parochiezaal Melsen wordt niet afgebroken. Dat heeft het schepencollege beslist. Merelbeke weigert de omgevingsaanvraag en zo zijn de verkavelingsplannen van grondeigenaar Dimensa finaal van de baan. “De gemeenteraad weigerde reeds de verplaatsing van een trage weg in de bouwzone dus is het logisch dat we de aanvraag nu ook weigeren”, aldus bevoegd schepen van Stedenbouw Pascal Rousseaux.

Dimensa kocht in 2023 de grond waarop het parochielokaal van Melsen staat. Om er een nieuw woonproject te realiseren, wilden ze ook het tracé Jozef De Cockerwegel verplaatsen. Op voorstel van schepen Luc Van Huffel, bevoegd voor trage wegen, ging de gemeenteraad niet akkoord met het verplaatsen van de trage weg en stemde in juni al unaniem tegen.

Bijgevolg is de omgevingsaanvraag voor het woonproject in strijd met de geldende wettelijke en reglementaire bepalingen. Dat op zich is al voldoende om de omgevingsaanvraag nu ook formeel te weigeren

Schepen Rousseaux benadrukt ook het groot lokaal maatschappelijk belang van de parochiezaal. “De vergunning zullen we nooit goedkeuren als er geen waardig alternatief komt voor de zaal”, geeft hij nog mee.