Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

 

  • Zoals nogal gebeurde met voertuigen die meer dan zes maanden ergens gestationeerd bleven staan, heeft de politie onlangs een wagen met Oekraïense nummerplaat die al sinds mei vorig jaar op de parking Bevegemse Vijvers achtergelaten werd en waarvan de eigenaar niet kon achterhaald worden, aan de stad overgedragen. Omdat het voertuig (wrak) niet meer te verkopen was, is het ter beschikking gesteld van de brandweer die hiervoor steeds vragende partij is en die het met het oog op bepaalde interventies zal gebruiken als oefenmateriaal.

 

  • Ingevolge de vraag van buurtbewoners om ter hoogte van het appartementsgebouw aan de Bruggenhoek 19 een oversteekplaats voor voetgangers te voorzien, is het ook nodig om de fietssuggestiestrook en de parkeerstrook die zich daar bevinden, aan te passen. De uitgave voor deze werken werd geraamd op bijna 12.000 euro maar uiteindelijk is de uitvoering ervan gegund aan de firma De Groote uit Deinze tegen de kostprijs van zo’n 4.000 euro meer, om precies te zijn 15.948, 41 euro.

 

  • Naar aanleiding van de renovatiewerken aan het Kasteel van Egmont is de stadsbibliotheek sinds juli 2022 aan de Buke gevestigd en de terugkeer vanop deze tijdelijke locatie – oorspronkelijk was voorzien dat dit reeds eerder in februari zou kunnen gebeuren – is nu gepland in de komende maand september. In het vooruitzicht hiervan is al naar een verhuisfirma uitgekeken en is voor het transport van de collectie, kantoormeubilair, bureelmaterieel en toebehoren met de firma Neetens Verhuizingen uit Aalst een overeenkomst met een prijskaartje van 44.820,82 euro afgesloten. Twee jaar geleden gebeurde dit richting Buke door de firma Vervaet uit Aalter tegen de prijs van 38.514,30 euro.

 

  • Omdat de stad zelf niet over voldoende signalisatiemateriaal beschikt(e) om het BK wielrennen op zondag 23 juni ll. in veilige banen te leiden noch over het nodige personeel om op de dag zelf binnen een redelijke tijdsspanne alle signalisatie op te stellen voor het inrichten van het eenrichtingsverkeer en het afsluiten van het parcours, werd een beroep gedaan op de firma Fero Group uit Willebroek voor het huren van alle signalisatiemateriaal en het tijdig plaatsen en opnieuw weghalen ervan (de parkeerverbodsborden werden op voorhand geleverd en wel door eigen stadspersoneel geplaatst). In totaal waren er meer dan 750 verkeersborden nodig, op paal met rubbervoet of op nadar/werfbareel (o.a. 300 parkeerverbodsborden, 200 verboden toegang, 100 richtingborden). Fero Group becijferde hiervoor een factuur ten bedrage van 21.045,53 euro.