Nieuwe atletiekpiste aan sportsite Bevegemse Vijvers bijna klaar voor gebruik

Het is intussen al ruim twee jaar geleden dat, begin mei 2022, de grote trom geslagen werd voor de presentatie van de ambitieuze plannen die het stadsbestuur (toen) had voor de volledige vernieuwing van de site van het voormalige sportstadion in Bevegem. Daarbij spraken burgemeester Evelien De Both en schepen van sport Brecht Cassiman ook de verwachting uit dat tegen het einde van dat jaar de eerste spade in de grond zou kunnen gestoken worden. Intussen is echter genoegzaam geweten dat het met die plannen anders gelopen is. In afwachting van de latere realisatie van het stadionproject werd wel in januari door de firma Lesuco uit Huldenberg tegen de kostprijs van 768.000 euro (eerst was er sprake van 680.000 euro) waarvan 60 % gesubsidieerd door het Agentschap Sport Vlaanderen, gestart met de werken voor de aanleg van een nieuwe atletiekpiste en die zijn nu bijna afgerond.

In de voorbije maanden werden de oude tribune gesloopt, de betonnen omheining rond het terrein weggehaald, de gradins (staanplaatsen) uitgebroken en de vroegere sintelbaan uitgegraven. In de plaats ervan werd een waterdoorlatende tartanpiste met synthetische (kunststof), licht verende en poreuze ondergrond aangelegd. Dezer dagen wordt de belijning aangebracht, waarna de hele piste nog een week moet drogen en uitharden. De definitieve oplevering gebeurt na het bouwverlof. Eind deze maand juli is er dan de testfase en mogen eerst de atletiekclubs de nieuwe piste in gebruik nemen. In de tweede helft van augustus, na de oplevering, zal de piste opengesteld worden voor al wie zijn/haar loopschoenen wil aantrekken. De exacte openingsdatum zal later meegedeeld worden.

TOEGANGSBADGE NODIG

De enige toegang naar de vernieuwde piste bevindt zich voortaan in de Hemelrijkstraat, via de eerste trappen aan de rechterkant. Mindervalide sporters kunnen de sportdienst contacteren voor een alternatieve toegang tot de piste, in afwachting van de definitieve omgevingsaanleg. De piste zal het hele jaar door gratis toegankelijk zijn tussen 6u30 en 22 uur, behalve tijdens de trainingsmomenten van de atletiekclubs. Om veiligheidsredenen en teneinde ongeoorloofd gebruik van de piste te vermijden, zal ze enkel toegankelijk zijn door middel van een badge die bij de sportdienst vanaf nu reeds kan aangevraagd en (later) afgehaald worden van zodra de piste opengaat voor het grote publiek. De badge is een jaar geldig en gratis. Wel wordt een waarborg van 25 euro gevraagd, die men terugkrijgt bij inlevering van de badge.