Balegem doet koosnaam van haringeters en jeneverdrinkers alle eer aan

Het Bruisend Balegem-comité houdt zich ook op de elfde editie aan de traditie: de ‘Bruisende Boalegemse voornoene’. ‘Boalegemser kan het niet, op donderdag 15 augustus wordt in de tuin van Residentie De Krekelberg een receptie voor de dorpelingen van Balegem aangeboden, de koosnaam van haringeters en jeneverdrinkers wordt alle eer aangedaan.
Velen willen de ‘Boalegemse voornoene’ niet missen, een vaste waarde op het tweejaarlijks feest Bruisend Balegem. Na het gebed (9 u 30), ter eer van Onze – Lieve – Vrouw, met het Parochiaal Zangkoor, in de Sint – Martinuskerk, wordt om 10 u 15 in residentie De Krekelberg een receptie op zijn Boalegems aangeboden: ‘Vetten haring laat maar komen, de ‘Van Damme’ laat maar stromen’. Het B.B. comité dankt Ferm voor de charmante bediening.
De receptie wordt aangeboden door Stokerij Van Damme en Hof van Oranje. Een succesrecept met authentieke sfeer. Bruisend Balegem wordt om 10 u 30 officieel geopend door burgemeester Johan Van Durme, Oosterzeelse bellenman Marc Van Gaver, en Balegems top-toneelspeler Antoine Van De Velde. En ongetwijfeld gaat het kwelen van het ‘Boalegems liedje’ veel sfeer brengen in de tuin van Residentie Krekelberg. Kweel het lied mee, zet u maar schrap en schraap uw keel.
De receptie wordt feestelijk opgeluisterd door sfeermaker Marino Punk, een begrip in Vlaanderen. Speelt in dorpszalen, op festivals, trouwfeesten, radio, televisie. Charmeur Marino Punk is punk in hart, ziel en nieren. Met zijn ontwapende lach en zijn virtuoos accordeonspel verovert hij alle harten. Donderdag 15 augustus ook in Balegem, hij gaat je meesleuren met zijn melancholische zigeunerdeuntjes, Vlaamse liedjes, en om te dansen: een swingende wals of een strakke tango. Doe maar.
Boalegems lied

In Boalegem kunde kiezen, welke stoatie da ge pakt

In Boalegem kunde kiezen, iene van ’t fleske of van ’t vat
In Boalegem kunde kiezen, het mag euk nen dreupel zijn.
We zijn fier om van Boalegem te zijn.

Refrein

We zijn van Boalegem, Boalegem, bruisend Boalegem,
We zijn van Boalegem, Boalegem wor dak veel mensen ken
We zijn van Boalegem, Boalegem dorp van ons hart.
Boalegem, Boalegem, we zijn een ras apart.

In Boalegem kunde kiezen welke meulen da ge bezoekt
In Boalegem kunde kiezen, op oune boot ne lekkerkoek
In Boalegem kunde kiezen, goade nor de Sint – Martinuskerk
In Boalegem goan we met de trein naar ons werk.

Refrein
Ergens in de Vlonders ligt het scheunste dorp van ’t land
Ge vindt er vele stienen, geprepareerd vanuit veel zand
De Meulebeke streumt er, hiel rustig veurbij.
Een beetje verder…de Jeneverstokerij.

Jurgen Roman, de bandleider van de Zottegemse Platte Choco’s, componeerde voor Bruisend Balegem 2018 de nieuwe hymne. Het Boalegems lied bezingt de eigenheid van het dorp én de vriendschap die Bruisend Balegem symboliseert. Het B.B. – comité wil het gemeenschapsleven in Balegem stimuleren en het dorp positief in de kijker zetten. Je kan de enig mooie clip bekijken op www.bruisendbalegem.be.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).