Aldi bouwt warenhuis op hoek Houtemstraat en N42

De kogel is door de kerk. Na zo’n zes jaar wordt eindelijk het sein op groen gezet, in september zal gestart worden met de bouw van een nieuw Aldi warenhuis op de hoek Houtemstraat en N42. Als alles naar wens verloopt hoopt men in de zomer van 2025 het warenhuis te kunnen openen. De winkel heeft een oppervlakte van zo’n 1200 vierkante meter.
Wat voorafging. Aldi diende zo’n zes jaar geleden een aanvraag in voor het exploiteren van een warenhuis in Oosterzele. Het gemeentebestuur bleef zich lange tijd verzetten tegen de komst van een Aldi op het grondgebied Oosterzele. De omgevingsvergunning werd geweigerd en er werd een negatief advies uitgebracht inzake verkeersveiligheid. Maar Aldi bleef al die tijd vastberaden, het wijzigde de plannen, maar bleef lange tijd botsen op het ‘njet’ van het schepencollege. Het is geen geheim dat ook lokale handelaars liever geen Aldi zagen verschijnen in Oosterzele. Er vielen ook bezwaren van het Agentschap Wegen en Verkeer en het comité Kleinhandel te noteren. Finaal werd de zegen gegeven voor een nieuwe Aldi – vestiging in Oosterzele. Men blijft zich niet meer verzetten tegen de komst van een Aldi- filiaal.
Aldi bleef jarenlang vasthouden aan zijn standpunt, de keten is vertrokken uit de vraag van klanten die nu naar Wetteren, Zottegem en Merelbeke trekken om te gaan shoppen in de Aldi. De problemen zijn nu volledig uitgeklaard. Voor de verkeersveiligheid werd een oplossing gevonden. Vroegere studies wezen uit dat veel Oosterzelenaars zijn aankopen doet buiten de gemeente. In de eerste fase worden de leegstaande gebouwen afgebroken. Er is aandacht naar duurzaamheid en energiebesparing. Er zal in Aldi Oosterzele geen beenhouwerij- en bakkerijafdeling komen.   (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)