Gsm-gebruik achter het stuur is zorgwekkend

Geraardsbergen. Vorige week donderdag hield politie Geraardsbergen/Lierde een actie ‘Afleiding achter het stuur’. De resultaten tonen een zorgwekkende evolutie. ‘Afleiding achter het stuur vormt een groot probleem in onze streek’, laat de politie weten.

Tijdens de controle werden maar liefst 14 bestuurders betrapt op het gebruik van een mobieltje tijdens het besturen van een voertuig, waaronder één fietser en één bestuurder van een elektrische step.

Er werden 10 onmiddellijke inningen voor gsm-gebruik achter het stuur uitgeschreven. Daarnaast werden nog 4 processen-verbaal uitgeschreven voor gsm-gebruik achter het stuur, waarvan 1 in combinatie met het niet keurig dragen van een autogordel en 1 met een verlopen keuringsbewijs. Vier rijbewijzen werden voor 15 dagen ingetrokken. Ook werd er een gerechtelijk proces-verbaal uitgeschreven inzake een geseind persoon.

‘Het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden blijft een significant probleem. Wij willen bestuurders daarom nogmaals dringend oproepen om hun aandacht volledig bij het verkeer te houden en afleidingen te vermijden. Het naleven van de verkeersregels is essentieel voor de veiligheid van alle weggebruikers’, deelt politie Geraardsbergen/Lierde nog mee.

Julien Borremans