Lokaal bestuur Merelbeke onderzoekt eventuele verhuis Eendracht Aalst

Lokale voetbalclub FC Anatolia Merelbeke, dat haar wedstrijden speelt op het voetbalveld aan de Kloosterstraat, sloot een overeenkomst met Eendracht Aalst om de thuiswedstrijden van het eerste elftal te laten doorgaan op dit veld. Het lokaal bestuur hield vrijdag een overleg om zijn bezorgdheid te uiten.

FC Anatolia speelt haar wedstrijden op het voetbalveld aan de Kloosterstraat. Dit terrein is privéterrein en wordt gehuurd door de club. FC Anatolia sloot op eigen initiatief een overeenkomst met Eendracht Aalst.

“We hebben aan het bestuur van FC Anatolia onze bezorgdheid geuit over de komst van Eendracht Aalst“, legt burgemeester Filip Thienpont uit. “Het lokaal bestuur beschouwt wedstrijden van deze ploeg als een risico waar extra veiligheidsmaatregelen aan verbonden zijn. Dat bleek uit het verleden toen Eendracht Aalst nog in dezelfde klasse speelde als KFC Merelbeke.”

Schepen Egbert Lachaert vult aan: “Eendracht Aalst sleept een historiek mee, o.m. door een conflict met de stad Aalst. Ook kreeg het geen licentie voor nationaal voetbal van de bondsinstanties. FC Anatolia Merelbeke heeft een gebruiksrecht over het privéterrein aan de Kloosterstraat, dus zij kunnen in theorie onderverhuren aan een andere club. Wij hebben aan FC Anatolia onze bezorgdheid overgemaakt en zoeken nu samen naar oplossingen. Dit overleg verliep in een constructieve sfeer. ”

Op zich heeft de club geen structureel samenwerkingsakkoord met Eendracht Aalst, enkel een akkoord voor het gebruik van haar infrastructuur. FC Anatolia Merelbeke wou traditieclub Eendracht Aalst hiermee een oplossing bieden, maar heeft ook begrip voor de bekommernissen van de gemeente.

Momenteel onderzoekt het lokaal bestuur hoe de veiligheid en rust in de buurt gegarandeerd kunnen worden. Op basis van die adviezen neemt de gemeente in samenspraak met de club de uiteindelijke beslissing.