Groen Brakel komt met opvallend sociaal programma

GROEN Brakel  wil behoud van de open ruimtes 

Groen Brakel presenteert met trots haar nieuwe programma, gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit voor alle inwoners. De nieuwe partij focust vooral op jongeren en ouderen én is opvallend sociaal. We willen de komende legislatuur investeren in de mensen van Brakel en niet in prestigieuze gebouwen.

Het gevoel van samenhorigheid versterken in Brakel is de beste remedie om de verzuring tegen te gaan, klinkt het unaniem bij Groen Brakel.

Het programma omvat de volgende speerpunten:

#menselijker: Groen Brakel wil het aanbod voor kinderen en jongeren uitbreiden en de sociale cohesie in de deelgemeenten versterken. We streven naar ontmoetingsmogelijkheden voor jong en oud en buurtwinkels in elke gemeente. Daarnaast willen we culturele initiatieven ondersteunen en een multidisciplinaire medische praktijkruimte in het centrum opzetten om jonge huis- en tandartsen aan te trekken.

#groener: Uiteraard zet Groen Brakel zich in voor een groen beleid, met behoud van open ruimtes en een stop op nieuwe bouwprojecten. We promoten duurzame energie en beschouwen landbouwers als partners bij het aanpakken van klimaatverandering en biodiversiteitsverlies. Ondanks eerdere desinformatie over het landschapspark Vlaamse Ardennen, steunen wij de toetreding en zien we hierin belangrijke kansen voor zowel landbouw als natuur.

#verkeersveiliger: Brakel is een fietsparadijs voor wielertoeristen, maar ouders durven hun kinderen niet met de fiets naar school sturen. Groen Brakel wil een veilig fietsnetwerk creëren dat het centrum verbindt met de deelgemeentes. Leefbaarheid staat voorop: klachten over verkeersoverlast nemen we serieus en ook ouderen moeten zich veilig kunnen verplaatsen. De huidige infrastructuur schiet tekort, wat bijdraagt aan eenzaamheid onder ouderen.

#transparanter: Groen Brakel wil toegankelijke gemeentediensten en een betere communicatie naar de Brakelaar. Er moet meer transparantie zijn rond het gebruik van middelen en de middelen dienen efficiënter ingezet.

Het programma kon ook Dieter Opdecam bekoren. Dieter is regionaal directeur van de Armonea rusthuizen. “Met enorm veel goesting sluit ik mij aan bij GROEN BRAKEL. Met mijn professionele ervaring ben ik ervan overtuigd een meerwaarde te kunnen betekenen voor elke Brakelaar waarbij de uitbouw van een sterker lokaal sociaal beleid één van mijn speerpunten is. Brakel kan echt beter”, aldus Dieter Opdecam.

Het volledige programma is terug te vinden op Thema’s – Groen Brakel