Muziek int Park loopt wegens technische problemen op sisser af

Geraardsbergen. Woensdag 24 juli moest het het optreden van Green Onions wegens technische problemen vroegtijdig worden afgebroken. De stagebox gaf een luide knal. Na lang zoeken, bleek het euvel onoplosbaar en werd het optreden afgelast, tot fustratie van het publiek. Vorige moest Dean ook al forfait geven omdat hij voor Tien Om Te Zien in Westende werd verwacht.

Muziek int Park diende zich veel belovend aan. Urbanus & De Fanfaar beet met veel succes de spits af. Maar vorige week liep het al fout. Dean gaf forfait omdat hij voor Tien Om Te Zien in Westende werd verwacht.

Stagebox geeft luide knal
Alsof de duivel ermee gemoeid was, liep het op woensdag 24 juli ook fout af. Othmar werkte zijn optreden keurig af, maar de volgende band – Green Onions – moest nog voor het één noot had gespeeld, de handdoek in de ring gooien.

‘De band Green Onions had eigen geluidstafels en installatie mee. Zij wensten te spelen op eigen inears zonder monitors. Dat werd vooraf aan de techniek gemeld. Dus na het optreden van OTHMAR XL hebben onze mensen van de techniek de geluidsmonitors en multikabel stagebox – een prikkast voor alle XLR-kabels – opgeruimd. Daarop hebben de eigen techniekers van de band Green Onions alles in gereedheid gebracht. Maar een tiental minuten voor ik moest aankondigen liep het blijkbaar fout. De stagebox gaf een knal’ laat schepen van Cultuur Jimmy Colman  aan de redactie weten.

‘Er werd nog lang overlegd met onze techniek of we onze stagebox nog moesten uitrollen maar doordat hun presets op de eigen geluidstafel niet overeenkwamen met onze mengtafel werd er krampachtig gezocht naar de oorzaak van het probleem. Alles werd vervangen totdat men rond 22u10 noodgedwongen forfait moest geven.’

Het lukte niet om de installatie aan de praat te krijgen. Sommigen in het publiek ventileerden hun ongenoegen, maar Green Onions beloofde om volgend jaar het publiek te trakteren op een gratis optreden.

Afspraak volgende week
De laatste woensdag krijgt de aanwezigen de kans om de beentjes los te gooien op zwoele housebeats van DJ en producer Jay Baker (aka Jelle De Backer, Geraardsbergen), gevolgd door Truephonic, een opzwepend trio bestaande uit Coco Jr, Sandrine en DJ Sir G, om er nog een laatste keer het dak eraf te blazen.

Afspraak woensdag 31 juli in het Abdijpark, aan het Koetshuis. Het voorprogramma start om 19.30 uur, de hoofdact om 21.15 uur.

Julien Borremans