Bericht uit Bevegem. Over een drugsbankje vlakbij school, jongeren gewapend met tasers en leegstaande villa’s

Na de zoveelste marginale nacht (zo benoemd door een inwoner, zie link) in Bevegem komen de tongen los over de steeds schrijnender wordende situatie in de Zottegemse wijk Bevegem. Ooit een toonbeeld van sociale samenhang en welbevinden, is de wijk vandaag verworden tot het slachtoffer van veel angst en onbehagen. Ten gevolge van allerhande baldadigheden waar de politie maar geen vat op krijgt. In een gesprek met NUUS heeft een bewoner het over een drugsbankje, jongeren die rondhangen en gewapend zijn met tasers (stroomstootwapen, zie link) en leegstaande villa’s die te pas en te onpas ongewenst bezoek krijgen.

Het drugsbankje waar ons contact naar verwijst bevindt zich op de hoek van de Acacialaan en de Ooststraat. Met heel veel jongeren in de buurt want vlakbij het Onze-Lieve-Vrouwcollege campus Bevegem. Zie foto.

“Daar zitten vaak drugsdealers”, klinkt het bij de buurtbewoner die liever anoniem blijft. “Onlangs zag iemand in die buurt gasten met een taserwapen en vorige maand heeft de politie er gasten opgepakt die drugs hadden weggegooid in de tuin van de woning ter hoogte van Acacialaan 1. Agenten hebben toen uren lopen zoeken en swipen in dat lange gras rond de vijver daar.”

De politie heeft niet gecommuniceerd over de bovenstaande feiten. Wel heeft men vanuit de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem vandaag laten weten dat er na de reeks autoinbraken, meer dan 10 wagens werden beroofd/gevandaliseerd, twee verdachten werden aangehouden. Over de leeftijd, woonplaats of eventuele verdere aanhouding van de twee werd niet gecommuniceerd.

Lees ook