Bieke Vanhoorne uit Merelbeke wint professionele tuinrenovatie

Winnares bekend van ‘Ugly Belgian Gardens’-wedstrijd van Tuinaannemer.be

En of Vlaanderen troosteloze tuinen telt! Maar liefst 1.225 tuineigenaars waagden hun kans om een professionele tuinrenovatie te winnen via de ‘Ugly Belgian Gardens’-wedstrijd van Tuinaannemer.be. De jury raakte het uiteindelijk eens: de voortuin van Bieke Vanhoorne uit Merelbeke kon wel wat gezellig groen gebruiken. “Ik ben zo gelukkig! Samen met mijn dochter en zoon kijk ik uit naar een stukje groen paradijs waar we ons even op reis kunnen wanen en met ons drietjes nog jaren kunnen genieten van de avondzon.”

Wie niet tevreden is over zijn terras met losse tegels, groenaanslag, modderig gras of planten die de hele tuin overwoekeren, kon zich inschrijven voor de wedstrijd ‘Ugly Belgian Gardens’. Een oproep die massaal gehoor vond, want Tuinaannemer.be kreeg 1.225 foto’s van troosteloze tuinen te verwerken.

Hannes Coudenys, oprichter van ‘Ugly Belgian Houses’, mocht de uiteindelijke winnares het goede nieuws brengen: een tuinrenovatie ter waarde van 15.000 euro. Deze zomer zal een professionele tuinaannemer aan de slag gaan in het Oost-Vlaamse Merelbeke.

Bieke Vanhoorne: “Een mooie voortuin kan zoveel mentale rust bieden: de geur van jasmijn, het geruis van riet… Als de zon hier ondergaat, valt het licht zo mooi. Alleen heb ik als alleenstaande mama met twee jobs weinig tijd en budget om de voortuin onder handen te nemen. Bij momenten waan ik me tuinvrouw en plant ik vanalles aan, om dan te zien dat het toch wat zielig is uitgevallen. We kunnen er gezellig om lachen, maar toch. Vanop ons palletbankje hebben we al vaak gedroomd van een omheining die niet omvalt, een stukje waar de zoon kan basketten, een plekje voor een hangmat voor de dochter. Kortom, een klein groen paradijs voor ons drietjes.”