Nele Van de Voorde (N-VA) als co-lijsttrekker naar de kiezer. ‘Voor een warm en innoverend landelijk Oosterzele waar iedereen zich veilig thuis voelt’

De Oosterzeelse N-VA afdeling zet mee zijn schouders onder de vernieuwende gemeentebeweging ‘ZorgSaam Oosterzele’ met Nele Van de Voorde als kopvrouw.  ZorgSaam is een politieke beweging waar de krachten van N-VA, CD&V en Geëngageerde burgers gebundeld worden tot één team met een totaalvisie voor Oosterzele.
‘We dienen het belang van de Oosterzelenaar voorop te stellen met kernpunten die er voor iedereen toe doen. Met de diversiteit en het enthousiasme van de mensen in dit project, onderbouwd door een doorgesproken en becijferd programma leggen we de basis voor een warm en innoverend landelijk Oosterzele waar elkeen zich veilig thuis voelt’, aldus Nele. ‘Vanuit haar werkzaamheden in zorg en ervaring met senioren en kansarmen, bouwde Nele een visie en unieke expertise op binnen dit domein die we graag meenemen in ons programma, bovendien vormt ze het cement in de groep tussen Geëngageerden, CD&V en N-VA, kortom de geknipte co-piloot’, legt lijsttrekker Christ Meuleman uit. Nele, die voor N-VA ook actief is op arrondissementeel niveau en binnen de gemeente zetelt in het BCSD (Bijzonder Comité Sociale Dienst) legt er de nadruk op dat de lange termijnvisie van het ZorgSaam programma de doorslag gaf tot samenwerking. ‘Fantastisch om te zien hoe geëngageerde burgers, CD&V’er en NVA’er uitgroeiden tot één team en frisse gemeenschappelijke visie ontwikkelden rond ruimtelijke ordening, leefmilieu, jeugd – en sportbeleid en rond toegankelijke dienstverlening maar evenzeer een kordaat standpunt innamen over thema’s rond veiligheid en gezonde financiën’, gaat Nele verder. ‘De thema’s die voor N-VA en voor mezelf belangrijk zijn komen mooi naar voor in het ZorgSaam verhaal, het is nu aan ons om deze boodschap ook over te brengen aan diegenen die we het meest koesteren: de inwoner’, besluit Nele.
Wie is Nele?
Nele Van de Voorde (52) is kinesiste, Master Motorische revalidatie en Bekkenbodemtherapeute. Studeerde ook fotografie aan de kunsthumaniora te Aalst. Na een loopbaan in een wijkgezondheidscentrum, werkt ze nu sinds vier jaar met heel veel passie en liefde als kinesiste in WZC OLV Ter Veldbloemen en in De Zilverlinde in Scheldewindeke. Samen met haar man Jo De Munter en voetballende scout Briek woont Nele in Balegem dorp.
Waarom kies jij voor ZorgSaam Oosterzele?
Nele: ‘Aangezien het programma van ZorgSaam Oosterzele perfect aansluit bij mijn interesses en mijn sociale activiteiten, ben ik fier dat ik als N-VA-er kan meewerken aan dit mooie project voor Oosterzele’.
Waar wil je mee voor zorgen? Welke thema’s boeien je en waar zal je energie naar toe gaan?
‘Vanuit N-VA ben ik actief in het BCSD en in het Arrondissementeel Bestuur Oost – Vlaanderen. Mijn vrije tijd gaat vooral naar creatief bezig zijn met keramiek, tekenen en schilderen. Ik hou van werken in de tuin en wandelen met mijn hond (koppige teckel), Palmyre. Ik zie het als mijn missie om jong en oud te verbinden en iedereen te laten bewegen. Door durf te tonen en creatief te zijn in lokale politiek kunnen we samen mooie, nieuwe dingen op poten zetten’, duidt Nele.
  (marcel van de vijver, foto’s DDL,NV-A)