Vlaams Belang Brakel trekt met veel nieuwe gezichten naar de verkiezingen

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staan er 25 kandidaten tussen de 18 en 68 jaar op onze lijst. Op deze lijst bevinden zich maar liefst twintig nieuwe gezichten die verfrissende perspectieven en ideeën op tafel brengen. De jongste kandidaat is een 18-jarige student politieke wetenschappen, de oudste een doorwinterde 68- jarige gepensioneerde. Onze kandidaten vertegenwoordigen de toekomst én het verleden. Door nieuwe inzichten te combineren met levenservaring, kunnen wij de toekomst van onze gemeente nog beter vormgeven. Gevestigde waarde en het boegbeeld van de partij Veronique Lenvain (49) zal deze Brakelse lijst trekken.

 

Vlaams Belang trekt met deze vijf beleidsprioriteiten in oktober naar de kiezer.

Naast veiligheid, behoud van open ruimtes, een vlot en veilig bereikbare gemeente, de nood aan een polyvalente zaal en een sterk sociaal beleid. Veiligheid komt naar voren als een belangrijk aandachtspunt. We willen samen van Brakel een veilige en gastvrije plek maken voor alle inwoners. Dit kan gebeuren aan de hand van verschillende initiatieven om de openbare veiligheid te vergroten, zoals meer aanwezigheid van de politie, en verbeterde straatverlichting. Bovendien is het behoud van de open ruimte binnen Brakel prioritair. We streven ernaar om groene zones, parken en recreatiegebieden te beschermen. Daarnaast vinden we als partij een goede bereikbaarheid en gemakkelijke verbindingen tussen de deelgemeenten, alsook het verbeteren van de mobiliteit structuur is belangrijk. Tevens is er behoefte aan een polyvalente ruimte die het knooppunt vormt voor gemeenschapsactiviteiten en evenementen allerhande. De partij hecht belang aan meer sociale bijeenkomsten, culturele evenementen en recreatieve activiteiten om de verbondenheid te bevorderen. Last but not least wil Vlaams Belang een sterk sociaal beleid uitbouwen waarbij mensen in armoede sneller geholpen kunnen worden.

 

Vlaams Belang Brakel heeft de ambitie om in de gemeenteraad opnieuw een sterke stem te laten klinken.

Bij de Vlaamse verkiezingen van afgelopen juni was Vlaams Belang in Brakel de grootste partij met 27,09 procent van de stemmen. Veronique Lenvain kreeg maar liefst 856 voorkeurstemmen in Brakel. Haar inzet voor onze gemeenschap werd beloond. “We streven ernaar om ook bij de lokale verkiezingen zo’n geweldig resultaat te behalen. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen haalden we 7.8 procent en een zetel. “Ieder procentpunt groei ten opzichte van die score zal met blijdschap en dankbaarheid onthaald worden.” Op zondag 13 oktober krijgt u de kans om te kiezen voor een ander en beter Brakel.”