Makkers van Meerbeke organiseren “de Koer Op Tegen Kanker”

Op donderdag 15 augustus 2024 organiseren de Makkers van Meerbeke “de Koer Op Tegen Kanker”.

 

Dit evenement, integraal ten voordele van Kom Op Tegen Kanker, gaat door in het Hof Te Zijpe te Pamel (Keerstraat 1 – 1760 Pamel). In een oogstfeestsausje voorzien de Makkers op de koer van deze toch wel unieke locatie een hele dag activiteiten voor jong en oud en zamelen zo geld in voor de 100km-run t.v.v. KOTK. Hopelijk mogen we jullie massaal verwelkomen!

Over de Makkers van Meerbeke

De Makkers, een vriendengroep uit Meerbeke, nemen sinds 2023 deel aan de 100km-run van KOTK. De 100km-run is een uniek loopevenement, waarbij teams van vier samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker. Eén loper start en na elke 10 km sluit een extra loper aan bij het team. De eerste loper legt 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. De uitdaging en het groepsgevoel staan centraal. Per team zamel je minimaal 2.750 euro in voor KOTK.

Voor de volgende editie schrijven de makkers opnieuw 2 ploegen in en willen met de Koer Op Tegen Kanker zoveel mogelijk in het laatje brengen voor KOTK.

Trailrun to Beat Cancer

Als onderdeel van de Koer Op Tegen Kanker organiseren we een social “Trailrun To Beat Cancer”. Met ondersteuning van een aantal gevestigde lopers en Sport Vlaanderen kan er 10 en 15km gelopen worden.Of je nu een doorgewinterde trailrunner bent of gewoon wilt genieten van de mooie paden, iedereen is welkom! We lopen het snelste tempo aan 5:30min/km, met als belangrijkste leuze samen uit, samen thuis. We vormen een peloton tegen kanker en lopen langs overwegend trage wegen door prachtige natuur.

Inschrijvingen kunnen ter plaatse. De gezamelijke start vindt plaats om 14u30, waarbij we op gang worden geblazen door het Loemeks Muziek Collectief.

Wandelingen

Voor de iets minder sportievelingen werden er ook wandelingen uitgestippeld van 5,10 en 15km.

De interactieve wandelingen vermijden de platgereden paden, waarbij deelnemers de routes zullen ontdekken op basis van foto’s en pijlen.

Vrije start van de wandelingen tussen 8u00 en 15u00.

Optredens

Voor de muziekliefhebbers werd er ook een heel muzikaal programma uitgewerkt, waarbij er voor ieder wat wils is.

Om 14u30 geeft het LMK (Loemeks Muziek Collectief) het startschot van de trailrun.

Om 16u00 geven de 4 Hippies het beste van zichzelf en spelen een mengeling van klezmer, folk en lokale traditionals.

Om 17u30 speelt Uppelink, dé Pajotse covergroep met jaren ervaring op de teller. Zij spelen covers van de jaren ’70-’80-’90… Van The Scene en Raymond tot Inxs.

Om 20u00 speelt de gevestigde Pamelse waarde Arjaun. Zij mochten uiteraard niet ontbreken en spelen liekes over de rondingen van ’t Pajotteland, van een fles skooëmende gees of van Mieken en Trees.

Om 21u00 is het tenslotte de beurt aan Atttacama. Stevige beats met live trompetgeschal zal iedereen wel doen dansen.

Randanimatie, springkastelen en schminkstand en allerlei

Voor de kinderen wordt er een springkastelendorp voorzien, is er een schminkstand en allerlei speelmateriaal dankzij ondersteuning van Feest Op Wieltjes en Wonderspring.

Voor de hongerigen voorzien we een broodje BBQ en komt Wijs met een pop-upijskar.