Zottegemse amazone met Flynn in actie op Olympische Spelen

Op de Olympische Spelen in Parijs staat ook paardensport (dressuur, eventing en jumping) op het programma. Daarbij treden een tiental Belgische ruiters in het strijdperk, waaronder – in de discipline dressuur – de Zottegemse Flore De Winne met haar tienjarige hengst Flynn (Fahrenheit x Sir Oldenburg) uit de stal WinHorses die in Geraardsbergen gevestigd is. De 29-jarige amazone uit Erwetegem begon vooral vorig jaar haar straffe dressuurtalenten nationaal en internationaal echt waar te maken.

Eerder onverwachts mocht Flore toen mee naar het EK dressuur in Riesenbeck en daar hielp ze het Belgische team aan een olympisch ticket. Ook reed ze als eerste Belgische naar een score van meer dan tachtig procent in de Wereldbekerwedstrijden Küren (dressuur) in Mechelen en Amsterdam. Dit jaar bevestigde ze met een zesde plaats in de Wereldbekerfinale en bij (pas) haar tweede BK in mei in Lier maakte ze het helemaal af door met 78,90 % goud te pakken en haar eerste nationale kampioenstitel bij de senioren binnen te halen.

Flore De Winne vertrok voorbije donderdagnacht met Flynn richting Parijs. Morgen dinsdag van 11 tot 16u30 en woensdag van 10 tot 15u30 staan de dressuurproeven op het programma, op de piste in de tuinen van het kasteel van Versailles. Haar persoonlijk doel is op deze unieke locatie op zondag 4 augustus (van 10 tot 14 uur) te mogen deelnemen aan de finale (freestyle, individuele kür op muziek). In teamverband (met nog drie andere dressuurruiters; de individuele resultaten tellen mee voor de teamcompetitie) is de ambitie een plaats bij de laatste acht voor de finale op zaterdag 3 augustus (van 10 tot 16u30). De NUUS-redactie duimt alvast voor onze Zottegemse amazone!