Feestweekend Feestcomité Hemelveerdegem.

Weerom gaat het jaarlijks Feestweekend, inclusief Fiësta Sesjans en mosselfestijn, traditioneel door op het pittoreske St.Jansplein.

Naar jaarlijkse gewoonte richt het feestcomité Hemelveerdegem in het weekend van 23-25 augustus 2024 haar Fiësta Sesjans (voorheen After Workparty) en mosselfestijn in.

Pittoresk

Dat er al jaren zoveel interesse is voor dit Feestweekend heeft misschien ook wel te maken met de locatie van het gebeuren. Daar waar men over het algemeen een eetfestijn laat doorgaan in een feestzaal of refter van een school gaat dit mosselfestijn reeds jaar en dag door op het pittoreske dorpsplein van Hemelveerdgem. In de schaduw van het prachtige Sint Jan de Doper kerkje en de majestueuze solitaire eik ervoor. De dubbele beukenrij, waartussen de tenten geplaatst zijn, maakt het plaatje volledig.

Benefietconcert

Nieuw dit jaar is dat er aan de Fiësta Sesjans een benefietconcert gekoppeld wordt ten voordele van de vzw Canisha, een door de Vlaamse overheid erkende vereniging die hulp-, hoor- en autismehonden opleidt voor mensen met een beperking.

De eye catcher voor deze avond is zeker het optreden van de vrolijke spring-in-’t-veld en ambiancemaker bij uitstek Sam Gooris.

Programma Fiësta Sesjans – vrijdag 23 augustus 2024

  • 19u00 deuren open
  • 20u00 initiatie door vzw Canisha
  • 21u00 optreden van de plaatselijke vedette Larissa
  • 22u30 optreden Sam Gooris
  • 23u30 DJ Moes

Kaarten voor deze benefiet kosten €5 en zijn te verkrijgen bij Café Sint Jan (bij Rita), Café ’t Karrewiel en bij de bestuursleden van Feestcomité Hemelveerdegem.

Mosselfestijn – 25 augustus 2024

Op zondag kan men tussen 11u30 en 15u00 in de feesttent of  in de schaduw van de beukenrij heerlijke Zeeuwse mosselen degusteren en diegene die geen mosselen lustten hebben de keuze uit beenhesp of balletjes in tomatensaus. Alles geserveerd met knapperige frietjes en een vriendelijke glimlach.

Kaarten hiervoor zijn te verkrijgen bij Café Sint Jan (bij Rita), Café ’t Karrewiel en bij de bestuursleden van Feestcomité Hemelveerdegem en kosten:

Mosselen (goudmerk) €25 en balletjes in tomatensaus of beenham €18

Kaarten voor kinderportie balletjes of beenham kosten €10 en zijn enkel aan de kassa te verkrijgen.

De opbrengst van dit Feestweekend komt ten goede aan de lokale gemeenschap en enkele goede doelen zoals:

  • 11 novemberviering en prijskaarting
  • Sinterklaasfeest met geschenkjes voor de kinderen van Sesjans en kleuterschool ’t Kapoentje.
  • Rommelmarkt
  • Kermis Sesjans: gratis kermisplezier voor de kindjes van CKG Den Boomgaard, Sesjans en kleuterschool ’t Kapoentje.

Uw aanwezigheid maakt een verschil en daarom hoopt het Feestcomité je binnenkort te mogen verwelkomen op het Benefietconcert of het Mosselfestijn, maar het liefst natuurlijk op beide.