Gijzel Kirmesse met stomende optredens, pittige evenementen, sport, eetfestijnen, rommelmarkt en veel sfeer

Een enthousiaste Geert De Landsheere stelde op de ruim bijgewoonde persconferentie in ’t Zaaltje met veel verve het programma van ‘Gijzel Kirmesse 2024’ voor. Noteer met stip, van vrijdag 23 augustus tot en met dinsdag 27 augustus staan vijf bruisende kermisdagen in het verschiet. Geert De Landsheere begon zijn speech met dankwoorden aan de pers, de sponsors en de medewerkers. Op een filmpje werd teruggeblikt op de ‘Kirmesse 2023’, het kermisplezier spat er van af. ‘Het doelpubliek van de ‘kirmesse’ blijft gezinnen met kinderen. Voor hen komt er een extra attractie, een Bungee-trampoline. De inrichting van het plein zal er anders uitzien, bezoekers gaan nog meer kunnen genieten van de kermis. Er komt een vernieuwde en ruimere biertap-wagen. Het is de tendens er op vrijdag al stevig in te vliegen. Door het samenspel van kinderactiviteiten, wielerwedstrijd, kaarten, party,…is er meteen voor elk wat wils, zei de bevlogen Geert, die duidelijk een groot hart heeft voor ‘Gijzel’ en de ‘kirmesse’. Hij schetste ook de evenementen van de andere kermisdagen. Burgemeester Johan Van Durme sprak zijn waardering uit, en zei dat het een kirmesse is van en voor de verenigingen. Het moet uniek zijn, zo’n 100 vrijwilligers van Gijzenzeelse verenigingen die hun schouders zetten onder de organisatie van de ‘Kirmesse’. Dat men in Gijzenzele dagenlang kan feesten zonder daar een financiële kater aan over te houden, heeft men inderdaad te danken aan het platform van de Gijzenzeelse verenigingen.
Als het ware, het hele dorp is klaar voor de ‘Kirmesse’. Gijzel Kirmesse, dat is een heerlijke cocktail met veel muziek, lekker eten en drinken, sport, fuiven, attracties, rommelmarkt, pittige evenementen,  én een volkse sfeer. In ‘Gijzel’ worden de feestgangers getrakteerd op een resem optredens. Met de optredens van Gijzels talent, DJ Danny Gaethofs, DJ Sven Ornelis, Peter Meyvaert, OBI-AS XXL, DJ Lolo, KM De Neerschelde, Tom De Bie & De Imkers, The Black Men, Wim Soutaer & Charles Van Domburg, Kevain, DJ Boer Boerie, Fabienne Delanghe, Soulmatic9, DJ Geert en DJ ‘Les Mecs Eclectics, is het opnieuw volop ‘music time’ in gezellig – Gijzenzele. Maanden voorbereiding heeft het gevraagd maar een ronduit prachtig ploegteam, het Gijzels platform van verenigingen, heeft het alweer geklaard om een indrukwekkend programma samen te stellen. Het is uniek voor de kleine deelgemeente met zo’n duizend inwoners. In de eerste plaats is Gijzel Kirmesse een sfeerfeest. Volkse leute en plezier. De kinderen gaan het vree wijs vinden, het springkasteel & Monkey klimtoren, hindernisbaan, grime (in sheltertent), act met Raf Violi, mini – piekertjes, plak de bal, en uiteraard zijn er ook nog de kermisattracties en snoepworp. Op maandag is er traditiegetrouw een plaats voor een sereen moment. De herdenkingsdienst (10 u), ter nagedachtenis van alle overleden parochianen, wordt geleid door Wies Merckx en het wordt opnieuw uitkijken wat de ‘Bellenman’ dit jaar in petto heeft. Zeg zelf, Gijzel Kirmesse 2024, een gevarieerd programma met maar liefst 49 gangen, en dit in een kleine deelgemeente. Elk jaar opnieuw, de Gijzenzelenaars kijken uit naar ‘hun’ kirmesse. De ganse gemeenschap wordt betrokken. ‘Gijzel boven’.
Een ‘Kirmesse’ met een grote K. En met haar gezellig en uniek dorpsplein heeft ‘Gijzel’ nog een sterke troef in handen. Je mag van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 augustus in Gijzel vijf dagen ongestoord komen feesten. Het platform van de Gijzenzeelse verenigingen wijkt ook in 2024 niet af van de succesformule. Nu alleen nog rekenen dat de weergoden ‘Gijzel’ goed gezind zijn. Waar vinden muziek- en sportliefhebbers, rommelmarktfanaten, Bourgondiërs, slapenlozen, nachtraven, de nog eentje – en – dan – ben – ik – weg – mensen elkaar? Op Gijzel Kirmesse natuurlijk!. Authentieke ambiance. De bedoeling is dat het epicentrum van de feesten, het dorpsplein in Gijzenzele, een ontmoetingsplaats wordt waar mensen zelf de sfeer maken. Alle medewerkers zijn klaar om je een fantastische ‘Kirmesse’ aan te bieden. Zorg gewoon dat je er bij bent. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).