Toffe (gezins-)activiteit langs idyllische plekjes in Herzele en regio. Aflsuiter in Zottegem

Voor de tweede editie van Vélo Musique in Herzele op zondag 11 augustus is er een fietstocht van 45 km voorzien die je langsheen Zottegem, Lierde en Herzele langs allerhande erfgoedparels brengt. Deelnemers kunnen daarbovenop onderweg genieten van enkele erfgoedparels. “Of je nu alleen, met familie of vrienden komt, Vélo Musique belooft onvergetelijk te worden!”, klinkt het vanuit de gemeente Herzele.

“Breng gerust zelf je picknick mee, want onderweg passeer je langsheen idyllische plekjes waar je even kan rusten en genieten van je maaltijd”, licht schepen van Cultuur Heidi Knop (Open VLD) verder toe. “Op de voorziene stopplaatsen zorgen de organisatoren van de optredens dan weer voor een drankje aan democratische prijzen. Vélo Musique wordt afgesloten op de Markt van Zottegem. Daar heeft er de hele dag een varken aan het spit gedraaid om de hongerigen te spijzen. Voor vegetariërs is er een smaakvol alternatief voorzien.”

Praktisch: een beknopt overzicht van het programma:

  • Op het Sint-Jansplein in Sint-Jans-Hemelveerdegem treedt Salopet op met folk in een jazzy jasje. In de Sint-Janskerk kan je een Vlaams topstuk, het Sint-Jansretabel, bezichtigen.
  • Het kasteeldomein van Steenhuize-Wijnhuize vormt het bijzondere decor voor BLOOM on the ROCKS. Terug wat folky, maar deze keer met een vleugje rock.
  • In de Sint-Niklaaskerk van Aaigem komen filmklassiekers aan bod dankzij sopraan Marnie Deweer. Het stemmige dorpsplein vormt de ideale achtergrond voor een streekbiertje.
  • In de pastorietuin van Ressegem, aan de rand van de motteheuvel, wordt het magisch met Seraphonic.
  • Op de Markt van Zottegem gaan alle stoppen er ten slotte uit voor het apotheoseconcert met de Herzeelse coverband Chezkit.

Lees ook