Processed with VSCO with a5 preset

Vierde editie van Fest West in de westhoek te Scheldewindeke

In het weekend van 9 &10 augustus vindt de vierde editie plaats van Fest West op een festivalterrein aan de Wijkschoolstraat in Scheldewindeke. Vier jaar geleden  namen enkele jongeren het heft in eigen handen om een festival te organiseren. “De drang om terug samen te zijn met andere mensen en om ons gewoonweg te amuseren.  Op 13 augustus 2021 ging de eerste officiële editie van Fest West door in Scheldewindeke”, zegt organisator Dahlia De Deyn. Een krachtige vzw, bestaand uit een team van 15, is ondertussen al een jaar bezig met voorbereidingen die volgende week vrijdag 9 augustus en zaterdag 10 augustus eindelijk tot bloei zullen komen op Fest West. De line-up bestaat elke avond uit 3 bands en 3 dj’s.

Op vrijdagavond gaan de poort open om 17u, is er een gezellige zomerbar met live bandjes je kan er ook terecht voor een lekkere cocktail of overheerlijke streetfood mede mogelijk gemaakt door Agathea van Landskouter en Gunther & Wendy uit Scheldewindeke. Naast de MainStage kan je ook komen feesten in onze container hosted by Ambrax en Skeletor Yogi !

Info en tickets  www.festwest.be
Programma vrijdag 9 aug

19u Spring Minute
20u30 Congazz
brengt op eigenzinnige wijze nummers van Buena Vista Social Club (Chan Chan, El cuarto de Tula…), Cubaanse en andere traditionals (Guantanamera, Quizas, La Bamba…) en mengt er Spaanse Mariachi- en Cumbianummers van Los Lobos en de Gentse flamencopop-groep Esta Loco tussen. Het resultaat is een erg genietbare én dansbare cross-over van rumba, son, mambo, cumbia, salsa, bachata… positive vibes van begin tot einde!!

“Nostalgie en melancholie in een ongecompliceerde atmosferische sfeer: Delta Crash is een band die er met een galmend geluid wonderwel in slaagt met je stemming te spelen”
dj’s
23u30 wither
1u fizzikal funk
2u mirage

zaterdag 10 aug
19u Sully Morland
Sully Morland is ‘eten en drinken’, een totaal muzikaal pakket waarbij menig showelement niet ontbreekt, mooie interactieve momenten tussen de gitaristen Tom en Nicolas tegen een hemelse wall of sound zonder te verdrinken in een brei, maar met nette gedefinieerde klanken
20u30 Lefwerk
opgericht door Vinnie en Niels François, is een hiphopgroep die sinds 2019 de Belgische muziekscene verrijkt met hun unieke sound. Hoewel geworteld in hiphop, gaat hun muzikale stijl verder dan de grenzen van het genre, met invloeden die reiken tot buiten de traditionele hiphopmuziek.
22u The Mighty Black Camel met Kobe Simoens uit de ‘The Voice’
Een hoog risicocontact op jonge leeftijd met het legendarische bluescafé de Klokke en de bassist van de first real Balegem Bluesband , was genoeg voor gitarist Polle om een band op te richten. Een goeie band, vraagt een strakke drummer, een diepe bassist, een vingervlugge gitarist en een hese bezwerende stem. Met als resultaat: The Mighty Black Camel Blues Band: electric powerblues van de bovenste plank.


dj’s
23u30 Dj Lux,
1u  Tous Les Deux en
2u Ambrax