Vragen tijdens de Brakelse raad – camera’s Leinstraat werkten maanden niet

Tijdens de Brakelse gemeenteraad waren er verschillende vragenstellers.

Hedwin De Clercq (VOORUIT) : ”

Hollebeekstraat : Hoe komt het dat deze straat nu pas werd geopend terwijl ze al 1,5 jaar is afgewerkt. Tevens werden er sommige bushaltes niet aangepast voor mensen met een beperking.

Antwoord schepen Sabine Hoeckman(Open Vld) : Dit was nu toeval dat deze straat recent werd geopend . De bushaltes zijn een materie voor De Lijn. Er zijn ondertussen met het nieuwe vervoerplan haltes afgeschaft en er komt een moderne halte in de omgeving van de kerk.

Hedwin De Clercq: Hoe  zit met de camera’s van de vrachtwagensluis in de Leinstraat. In het verleden werd er mij gemeld dat er tot 30 overtredingen per dag werden vastgesteld.  Hoe lang werken die camera’s nog?

Burgemeester Stefaan De Vleeschouwer zei dat de camera’s – werking voor augustus niet meer is voorzien omdat de gewestweg Brakel – Ronse open gaat in de loop van de volgende maand.

Een opmerkelijke opmerking kwam er van binnen de meerderheid. André Flamand  (Open Vld) :” De camera’s hebben er nu maanden gehangen en waren een hele tijd buiten strijd. Bij een recente gecoördineerde actie werden wel wat PV’s opgemaakt.

Vraag is of de gemeente Brakel duizenden euro’s huur van die camera’s gaat moeten betalen als ze maanden niet hebben gewerkt?

Veronique Lenvain (Vlaams Belang) : Op het industrieterrein zijn er heel wat KMO units bijgekomen en mijn vraag is of er genoeg parking is voorzien bij deze gebouwen.

Volgens burgemeester Stefaan De Vleeschouwer en schepen Peter Vanderstuyf (Open Vld) zijn er genoeg parkings voorzien.  Voor raadslid André Flamand (Open vLd) mag men niet blind zijn. “Als de units allemaal operationeel zijn komt er ongetwijfeld een toename van heel wat vrachtverkeer. Er is de autokeuring, het containerpark en er staan soms heel wat vrachtwagens geparkeerd op het openbaar domein zodat de doorgang moeilijk is of nog slechter gaat worden. Er zijn zelfs vrachtwagenbestuurders die overnachten op het Brakels industriegebied.”

Op heel wat gewestwegen kan men niet meer parkeren met grote vrachtwagens en staan sommige opleggers zelfs grotendeels op het fietspad.

Veronique had nog vragen – is er een terrein beschikbaar voor de hondenschool. ( Voorlopig nog geen oplossing)

Bij de verkiezingen werden sommige volmachtformulieren niet afgestempeld zoals het hoort. (Burgemeester gaat dit bekijken)

Buiten de zomermaanden is de doorgang hier veel moeilijker