VIDEO- Zottegemse ruiter Flore De Winne schittert tijdens olympische spelen: “Wat een topprestatie”

In onze eerdere Koekelaring (zie link) kon je lezen hoe de Zottegemse ruiter Flore De Winne na enkele topprestaties België mag vertegenwoordigen tijdens de olympische spelen in Frankrijk. Na die grote eer heeft ze allerminst teleurgesteld. Sporza (zie link) omschrijft haar prestatie zelfs als een topprestatie. Meer dan terecht als je het NUUS vraagt …

Video via deze link. Je ziet hoe Flore zich (mentaal) voorbereidt op een nieuwe topprestatie. Wat knap van deze jonge Zottegemse! Dikke proficiat!

Zoals je in ons eerder artikel kon lezen heeft Flore (29) samen met haar tienjarige hengst Flynn het beste van zichzelf gegeven in Parijs. Een hengst uit de stal van WinHorses die in Geraardsbergen gevestigd is. Haar deelname aan de olympische spelen, het summum voor elke sporter, was ietwat onverhoopt maar met dank aan haar straffe prestaties tijdens het EK dressuur in Riesenbeck had ze een belangrijke bijdrage in het behalen van een olympisch ticket voor het Belgische team.

Ook tijdens de olympische spelen in Parijs stelde Flore allerminst teleur. Samen met de andere Belgische ruiters zorgde de Zottegemse amazone voor een topprestatie tijdens de olympische teamfinale van de dressuur. Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië en Frankrijk bleken niet te verslaan, maar met een nieuw persoonlijk record van 74.149% stelde Flore de onverhoopte- en vooral top-vijfde plek van België veilig. Een olympisch diploma dus. Mede met dank aan Flore… Proficiat!!

 

Bij Sporza, dat de prestatie van Flore als een “topprestatie” omschrijft zegt Flore “er nog niet goed van te zijn”. En verder. “We hadden inderdaad gerekend op een top 8, maar die kleine Belgen staan er toch maar, hé”