Wordt de aanplanting van een geboortebos in Lierde eindelijk een feit?

Door het bekomen van subsidies via het Agentschap Natuur & Bos lijkt het langverwachte geboortebos in Lierde eindelijk werkelijkheid te worden. Met de subsidie van 47.257 euro kocht de gemeente Lierde twee stukken grond aan langs  Laerebeke met een gezamenlijke oppervlakte van 90 are voor de realisatie van een bos met 2.000 bomen.

Het Agentschap Natuur & Bos deed vorig jaar een oproep aan openbare besturen om gronden aan te kopen voor bebossing, waarvoor subsidiedossiers ingediend konden worden. De gemeente Lierde ging dadelijk op zoek naar een geschikt locatie en vond deze langs de Laerebeek. “Deze percelen waren in privébezit, dus hebben we overleg gevoerd met de eigenaars. Gelukkig stonden zij positief tegenover het project en stemden in met de verkoop van de gronden, die samen een oppervlakte van 90 are beslaan.” zegt schepen Jordy De Borre.

“Dankzij de toegekende subsidie van 47.275,20 euro, die ongeveer 90% van de totale kosten dekt, kunnen we het project opstarten en het bos de komende jaren aanplanten. Op de percelen kunnen we ongeveer 2.000 bomen planten, en dit willen we samen met onze inwoners doen. Het is altijd leuk om mee te helpen bij het planten van bomen en te zien hoe het bos jaar na jaar groeit en vorm krijgt. Zo creëren we een nieuwe recreatie- en ontmoetingsplaats voor jong en oud.” besluit schepen De Borre.

Het idee voor een geboortebos, destijds voorgesteld door raadslid Melissa Dooms (Open VLD) en principieel goedgekeurd tijdens de gemeenteraad van 27 april 2020, werd vanwege aanpassingen aan de totale oppervlakte van het voorziene Sportpark aan de Bergstraat opgeschort doch komt dankzij dit project echter weer in beeld.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2020/04/28/eerste-virtuele-gemeenteraad-in-lierde-is-een-feit/

https://www.nuus.be/2020/04/30/aanleg-lierdes-geboortebos-werd-principieel-goedgekeurd/