Gratis parkeren op de Fun-parking, maar ook het pand biedt opportuniteiten

Geraardsbergen. Op de parking van het gewezen Fun-filiaal kan voorlopig gratis worden geparkeerd. Het is een voorstel van Jeremy Snoeck en Hans De Gent dat Lokaal Bestuur Geraardsbergen ter harte neemt. Maar het pand biedt ook heel wat opportuniteiten. Jeremy Snoeck doet een batterij aan voorstellen.

Toen het FUN-filiaal in de Brugstraat de deuren sloot, deed Hans De Gent (Vlaams Belang) een voorstel tijdens de gemeenteraad van februari om de parking open te stellen voor het grote publiek. Het Lokaal Bestuur ging op dit voorstel in en onderhandelde een akkoord met de eigenaar van het gebouw om de parking open te stellen. Vanaf nu kan iedereen 24 op 7 gratis parkeren, zolang er geen andere uitbaters komen.

Silicon Valley aan de Dender
Ook Jeremy Snoeck (N-VA) deed in januari van dit jaar al een voorstel om ‘op een slimme manier parkeeroplossingen te implementeren – zoals geautomatiseerde parkeersystemen, autodelen en zelfs elektrische laadstations’ – op de leegstaande Funparking. Voor de Jeremy Snoeck biedt de parking opportuniteiten om kort bij het centrum te parkeren, wat de handelaars ook wel zullen appreciëren.

Volgens de N-VA’er biedt het band eveneens heel wat mogelijkheden om bijvoorbeeld start-ups in onder te brengen of voor een ‘coworkingruimte met uitzicht op de Dender’. ‘Zou dit het begin van het Silicon Valley aan de Dender kunnen zijn?’, vraagt de creatieveling zich af. Of misschien moet het een ‘multifunctioneel centrum voor gemeenschapsevenementen, vergaderingen, culturele activiteiten…’ worden.

‘Daarnaast kunnen we er een gezellige Community Hub creëren, een soort food-market waar lokale horecagelegenheden samenkomen en buurtbewoners kunnen genieten van heerlijk eten en drinken.’ Voor Jeremy Snoeck is het duidelijk dat de site een opportuniteit biedt om Geraardsbergen op een eigentijdse manier op de kaart te zetten. ‘Met de juiste invulling van deze locatie, kunnen we niet alleen het imago van onze stad versterken, maar ook haar unieke historische karakter in de verf zetten’, besluit de N-VA’er.

Julien Borremans