Twee Oekraïners terroriseerden onder invloed Schendelbeke

Schendelbeke. Zondagnamiddag 11 augustus zetten twee Oekraïners – duidelijk onder invloed van middelen – de boel in Schendelbeke op stelten. Na een kat-en-muisspel met de politie te hebben gespeeld, werden ze in de kraag gevat.

Zondagnamiddag terroriseerden twee Oekraïners rond 13.30 uur Schendelbeke. ‘Ze waren duidelijk onder invloed van drank en drugs en sloegen op alles wat ze tegenkwamen. Één van de twee ging met een fles whisky op een ruit van een caravan tekeer. Ze probeerden tevens een elektriciteitscabine van Infrabel open te breken. In bloot bovenlijf kwamen ze onder invloed van middelen en met de fles in de hand uiteindelijk Koffiehuis & Lunchbar ’t Perron binnen gestrompeld’, laat een getuige weten.

Zonder veel amok te maken, liepen beide heren weer naar buiten. De verantwoordelijke belde de politie. ‘De twee Oekraïners speelden rond de kerk van Schendelbeke een kat-en-muisspel met de politie’, laat de getuige weten. Even later werden ze in de Dagmoedstraat ingerekend. Beide Oekraïners zijn in Ninove voor feiten bij de politie reeds gekend.

‘Gisteren zijn twee Oekraïners onder invloed van alcohol geïdentificeerd en geïnterpelleerd nadat ze voor overlast zorgden. Daar ze beschadigingen hadden aangebracht op het grondgebied van Ninove, beheerd PZ Ninove dit dossier’, laat de politie van Geraardsbergen/Lierde weten.

Julien Borremans