Blauw M&M trekt met vernieuwd en divers team naar de verkiezingen

Lijsttrekker Egbert Lachaert stelde vanavond de Blauw lijst voor waarmee de liberalen in de nieuwe fusiegemeente Merelbeke-Melle naar de kiezer trekken. Zoals al geweten, is het de ambitie van de Blauw ploeg om de grootste partij in Merelbeke-Melle te worden en de burgemeester te leveren. “In 2018 werden we in Merelbeke heel nipt – met enkele stemmen verschil – geklopt door Cd&v. Sindsdien werkten we aan een enthousiaste ploeg voor Melle en bouwden we met onze schepenen verder aan een beter Merelbeke. Deze keer moeten we nog beter kunnen doen”, legt kandidaat-burgemeester Egbert Lachaert uit.

De fusie is een kans voor Melle en Merelbeke. Merelbeke verlaagde onder impuls van de liberalen de afgelopen jaren twee keer de belastingen voor haar inwoners en deed verder mooie realisaties, zoals het sportpark Molenkouter, het Cultuurcentrum, extra kinderopvang en buurtparken. “Het beleid in Merelbeke was goed. Het gaat vooruit in onze gemeente, maar we kunnen nog beter doen. Merelbeke-Melle moet een begrip worden rond Gent, de hipste gemeente om te wonen, te leven en te werken. Melle moet kunnen meegenieten van de opgang. Er zijn investeringen nodig daar die helaas tot hiertoe achterbleven.”

De ploeg van Blauw heeft op haar lijst 11 Mellenaars en 22 Merelbekenaren. Ze zijn verspreid over het grondgebied van de fusiegemeente. De jongste kandidate is Hannelore Catry, 19 jaar, die tot voor kort ondervoorzitter van de jeugdraad was. De senior van de groep is gemeenteraadslid André De Ruyck, 78 jaar, die ruim ervaring heeft in ocmw- en gemeenteraad.

In de top 10 van de lijst staan gevestigde waarden, zoals de schepenen Daisy Poriau (2), Tim De Keukelaere (3), fractieleider in Melle Lieven Volckaert (4), gemeenteraadsleden als Rose Botelberge (5), Caroline Van Geyt (6) en David Verhaeghe (7) én vernieuwt men met nieuwkomers zoals co-afdelingsvoorzitter en woordvoerder van de Kamerfractie Thomas Martens (8) en de 35-jarige doctorandus en Gildenhuis medewerker Caroline Verdonck (10) uit Melle. Rita Van Oostende, gepensioneerd leerkracht en lid van het Sociaal Comité, staat op 9. In de top 10 staan 4 Mellenaars.

Bij de lijstduwers staat een pak ervaring samen op de lijst met schepen Luc Van Huffel (33) als lijstduwer uit Merelbeke en Christoph Saerens (32) als duwer uit Melle. Voor hen staan gemeenteraadsleden Monique Loeman (31) en André De Ruyck (30), alsook leden van het Sociaal Comité Genevieve Van Acker (29). Voor deze sterkhouders staat een nieuwkomer met Gwendoline Ntabe (28), afkomstig uit Kameroen, en hardwerkend als verpleegkundige in een ziekenhuis en als zelfstandige in bijberoep in de zorg.

Er staat nog heel wat vernieuwing op de lijst tussen in met bekendere en nog minder bekende namen met veel potentieel.

Tussen 10 en 20 vinden we sterke mandatarissen zoals John Engels (11) en Antony De Pauw (12), die de afgelopen jaren in het Autonoom Gemeentebedrijf en Sociaal Comité hun sporen verdienden. Oud-renner Laurens De Vreese, bekend in Melle en Merelbeke, staat op de ‘lucky’ 13. Op 14 en 15 vinden we een erg actieve leerkracht uit Melle Christophe Baele en digital marketeer Sebastiaan Loontjens. Deze laatste stond ook op de lijst bij de nationale verkiezingen in juni als 3e opvolger in het federaal parlement.

Op 16 vinden we de Merelbeekse Chantal Opstal, actief in de zorgsector en actief betrokken in sportraad en vele organisaties, en op 17 topadvocaat en creatief ondernemer uit de Flora-wijk Jeroen De Man. Op 18 staat Steven Blondia, die zowel in Merelbeke als Melle actief was als bankdirecteur en bijzonder bekend is in heel wat verenigingen. Op 19 staat Selina Hofman, zelfstandige uit Merelbeke dorp en op 20 woordvoerder bij een federale overheidsdienst Edward Landtsheere.

Op 21 staat studente bestuurskunde Hannelore Catry, op 22 Mellenaar en gepensioneerd winkelhouder Nicole Stevens, op 23 vinden we Corinne Smesman die zich al heel haar leven inzet voor de liberale partij in het parlement en nu voor het eerst zelf deelneemt aan verkiezingen. Op 24 vinden we onze hardwerkende Wendy Daem, die in heel wat Merelbeekse handelszaken een bekend gezicht is en die steeds toegankelijk en aanspreekbaar is. Op 25 vinden we een heel bekende Merelbekenaar met Junqing Wu, die één van de bekendste frituren in Merelbeke uitbaat met zijn gezin!

Op 26 en 27 kunnen we opnieuw rekenen op Bea De Roeck en Davine De Ronne, die beiden een hart hebben voor carnaval, de Kwenenbos en het sociaal leven in Merelbeke. Beiden namen al verschillende keren deel aan verkiezingen voor de blauwe ploeg.

“Een mooi, enthousiast, blauw en divers team voor een topgemeente in rand van Gent! Onlangs werd ik nog gepolst om opnieuw de nationale partij te leiden. Ik kies er bewust voor dit niet te doen, want met dit team wil ik in oktober de nieuwe fusiegemeente in handen nemen. Het zou een absolute eer zijn als burgemeester verkozen te worden, met zo veel mogelijk raadsleden uit deze ploeg”, sloot Egbert Lachaert af.