Groep vrienden maken van Bruisend Balegem een topevent

‘Gratis, zo moet het altijd blijven’

Op donderdag 15 augustus gaan duizenden feestvierders weer uit de bol op Bruisend Balegem. Voor de elfde keer gaan de Bruisers, een groep echte vrienden zijn ze geworden, van Bruisend Balegem een topevent maken. Het zindert in Balegem, de opbouw is begonnen. Het was in 2002 toen Bruisend Balegem voor het eerst werd uitgerold. Meteen een mega succes. En zie, donderdag 15 augustus is men al aan de elfde editie. Heel wat toppers passeren nu ook de revue, en al sinds de eerste editie, helemaal GRATIS voor de bezoekers. ‘Gratis, zo willen we het houden, zo moet het altijd blijven’, klinkt het bij de opperbruiser en de bruisers. Eigenlijk stopt het nooit meer, na de evaluatie, begint men al stilaan de volgende editie voor te bereiden. De trein is dan weer vertrokken. Bruisend Balegem, een ‘never ending story’.
De organisatoren, de Bruisers, ze vinden het fijn om samen te komen, en aan dat gigantisch ‘Bruisend Balegem’ te bouwen. De Opperbruiser Christ Meuleman en de  bruisers willen voor een verbindend event zorgen. Ze doen dat uit idealisme. Ze lachen en zweten samen. Dat zorgt voor een onbeschrijfelijk groepsgevoel, dat is zonder meer hartverwarmend. Alles glitter en glamour? Neen, er waren edities dat de weergoden dwars lagen, slecht weer, dan eens te warm, en dan was er nog eens de ellendige corona die voor een annulering zorgde in 2020. Maar de opperbruiser en bruisers laten zich niet ontmoedigen en slagen er elke keer opnieuw in om grote namen te boeken en toch een gratis festival te blijven. Zonder sponsors zouden ze er niet moeten aan beginnen, het comité heeft een resem trouwe sponsors die men heel dankbaar is. Het B.B.- comité hoopt dat de bezoekers dat echt beseffen dat dit een gratis event is. Het comité heeft een goede speurneus, het kon al tal van artiesten boeken die in de beginperiode van hun blitzcarrière waren. Zoals Camille in 2022 bijvoorbeeld. B.B. mag trots zijn op wat al is gerealiseerd. Het aanbod op de editie 2024 is alweer gigantisch.
Op donderdag 15 augustus op het menu: veel muziek met Gustaph, Willy Sommers, Bart Kaëll, Gene Thomas, Maksim, Peter Koelewijn, Jens, Nico, Kate Lane, Johan Veugelers, Camel’s Drop, The Bridge, John And The Fancy Boots, de Platte Choco’s, De Helaasheid der Zingen, Filthy Tunes, Bonakar, Pissbugs, Kobe Simoens (de revelatie van The Voice van Vlaanderen) en The Mighty Black Camel Blues Band, Boogie Boy, Ann Chanté, mega goede deejays, en dan ook nog Hot Leggs (Tina Turner tribute), Belgian Quo Band (Status Quo tribute), Dancing Queens (Abba tribute), Marché aux Bons Vivants, rommel- en ambachtenmarkt, tractor show, foto – expo ‘Spiegel 60’, tentoonstelling ‘ART van het kunstenaarscollectief Art-UA’. En uiteraard wordt Bruisend Balegem heel aangenaam gemaakt met het geweldig aanbod van eten en drinken, frisse bieren, dampende koffie’s, snacks, frieten, hapjes, n’ Balegemse druppel (betere jenever bestaat niet), cocktails (proef eens de ‘Sex On Bruisend Balegem), pasta, pizza, Aziatisch food, ijs, mattentaarten, cuberdons, oliebollen, appelbeignets, broodjes, wafels, pannenkoeken, vlaaien,…je houdt het echt niet voor mogelijk wat er allemaal te smullen valt op Bruisend Balegem.
Opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers zijn er klaar voor, ze hopen dat duizenden bezoekers intens komen feesten, dat iedereen zich amuseert. Het B.B. – comité heeft alweer een fantastisch programma in elkaar gebokst. Het is er zo gezellig dat er duizenden en duizenden gaan afzakken naar Balegem. Het is duidelijk het B.B. – comité is klaar voor de tweejaarlijkse overrompeling van Balegem. Wees erbij. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).