Café De Steenput viert ‘diamanten’ verjaardag met wielerwedstrijden, optredens, haringworp én bakken ambiance

In het gerenommeerd café De Steenput, Berg 11 in Balegem worden al 60 jaar pintjes getapt. ‘En met deze ‘diamanten’ verjaardag van café  De Steenput hoort daar uiteraard een stevig feest bij, en dat willen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan’, weten de huidige uitbaters Conny Van Herreweghe en ex – beroepsrenner Rudy Colman in koor. Ze willen samen met de familie, het wielercomité, de vele trouwe klanten, en allen die het café een warm hart toedragen, de ‘diamanten’ verjaardag uitbundig vieren op zaterdag 17 en maandag 19 augustus.
Een stuk geschiedenis. Jerome Van Herreweghe en Jeanine Waeytens zetten op 1 mei 1964 voor de eerste maal de deuren van café De Steenput wagenwijd open. Ze namen het café over van de familie Cansse. Café De Steenput, bij Jeanno, klonk het in de ‘Boalegemse’ volksmond. De mensen wilden er meteen zijn in Café De Steenput, tot op heden nog altijd een gezellige kroeg in Balegem. Het café marcheert. Jerome en Jeanine bouwden vanaf 1964 tot 1985 een stevige reputatie op. Door het succes werd aan het café een feestzaal gebouwd. Hun dochter Connie en schoonzoon Rudy Colman traden in hun voetsporen en zwaaien er nu al 40 jaar de scepter. Rudy, een begenadigd beroepsrenner, hing na een mooie carrière ten dienst van zijn kopmannen en ploeg, zijn fiets aan de haak om zich nog meer te kunnen concentreren op het café. Conny en Rudy weten van aanpakken. In de feestzaal worden met de regelmaat van de klok feesten, eetfestijnen, evenementen,…georganiseerd. Al decennialang zijn Rudy en Connie de bezielers achter de succesvolle wielerwedstrijden op den Berg Balegem. In 1999, werd onder impuls van enkele buren, met onder andere Hugo De Visscher en Patrick Bogaert, een kermiscomité opgericht. ‘De Vlaamsche kermis’ werd jarenlang begin mei een heuse publiekstrekker. Den Berg bruiste van het leven.
Van in den beginne, sinds 1964, voelen de klanten zich er thuis. Zestig jaar later is dat nog altijd zo. Van meet af aan komen levensgenieters, liefhebbers van het gerstenat, er bij elkaar, zelfs de stijve harken, de grootste droogstoppels,…komen er in de goede stemming. Het café in bekend in de streek. Velen hebben er nu zes decennia lang de weg gevonden. De ondernemende Jerome Van Herreweghe (+ 1997) en Jeanine Waeytens (° 1936, + 2020) staken van meet af aan de handen uit de mouwen, ze kenden een gouden tijd, soms moesten ze het volk diep in de nacht buiten duwen. Met de immer goed geluimde Conny en Rudy kregen Jerome en Jeanine de gedroomde opvolgers. Ze zetten het succesverhaal van ‘De Steenput’ verder. Toen beroepsrenner Rudy Colman deelnam aan de Ronde van Frankrijk werd café De Steenput een enorme trekpleister voor sport minnend Balegem.
Het café draait van in den ‘beginne’ goed en dat is 60 jaar later nog altijd zo. Dat is niet verwonderlijk. De sfeer is er huiselijk, geen dikke-nek gedoe, iedereen is er op zijn gemak, café De Steenput, een perfecte plek om te genieten, te beleven, te kletsen, te onthaasten, te ont-stressen,…60 jaar gastvrijheid. Conny en Rudy ontvangen je steeds hartelijk, hebben steeds een lach en kwinkslag in huis. Op 17 en 19 augustus 2024 zijn er veel redenen om te feesten: 60 jaar café De Steenput én Rudy en Conny zijn 45 jaar getrouwd. Proficiat.
Café De Steenput blijft een gezellig nest met een rijk verleden. Of u er veel of weinig komt, je bent er altijd welkom. Het café heeft een surplus door de fijngevoelige persoonlijke benadering. De combinatie aan spontaniteit en gezelligheid maakt van elk cafébezoek een aangename ervaring. De pintjes in café De Steenput worden al 60 jaar geserveerd met een natuurlijke flair. Veel klanten komen er al decennialang. Aan de basis van het succes ligt de vriendelijke aanpak. Conny en Rudy willen het vaandel van café De Steenput hoog houden en zetten met sport, muziek, evenementen, veel sfeer, pintjes, en bakken ambiance de ’60 ste verjaardag’ van café De Steenput extra in de verf. ‘Zonder onze klanten en medewerkers op onze organisaties van wielerwedstrijden, …was het verhaal van De Steenput nooit zo succesvol geweest, we zijn hen allen heel dankbaar’, zeggen Conny en Rudy. Ze runnen het café nog altijd met hart en ziel. ‘Dankbaar dat klanten ons in al die jaren hun vertrouwen en vriendschap geven’, klinkt het hartelijk.
 
Op zaterdag 17 augustus en op maandag 19 augustus organiseren ex – beroepsrenner Rudy Colman en Conny Van Herreweghe, geruggensteund door hun trouw Wielercomité Berg, wielerwedstrijden voor nieuwelingen en dames. De wedstrijd voor nieuwelingen op zaterdag start om 15 u en op maandag om 13 u 30. Op maandag 19 augustus vanaf 15 u 30 vlammen ook de dames – elite op Balegem Berg. De nieuwelingen leggen 67 km af (8 ronden) en de dames – elite 82 km (10 ronden). Op den Berg Balegem opnieuw veel zomersfeer, sportief vermaak, heroïsche duels, een mooi parcours, geurende hamburgers, pintjes, veel pintjes, een uitpuilend café De Steenput en voortdurend een klad passerende nieuwelingen (zaterdag en maandag) en sportieve dames (maandag). Uit alle hoeken van Vlaanderen komen ze graag naar Balegem. De 60 – ste verjaardag wordt op maandag 19 augustus uitbundig gevierd met muzikale optredens van Chezkit Band (18 u), The A -Ties (21 u 30, met Kurt Burgelman, Biezebaaze). Een sfeervol ‘diamanten’ muziekavondje en bakken ambiance wachten. En uiteraard pakt men opnieuw uit met de legendarische haringworp op maandag 19 augustus om 20 u. Er zijn opnieuw mooie geldprijzen te winnen. En leuk meegenomen, de toegang is GRATIS.                                                                              (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).