Lieven Meert
©Facebookpagina Lieven Meert

Gewezen OCMW-voorzitter reageert op uitspraak van Forza Ninove kandidaat Brigitte Van Bellingen

Gewezen OCMW-voorzitter Lieven Meert reageert op een uitspraak van Forza Ninove kandidate Brigitte Van Bellingen. Zij liet weten via een persbericht dat Forza Ninove de enige partij is die effectief iets doet aan de armoede in Ninove. Hier kunt u trouwens nog eens het volledige persartikel nalezen.

Reactie Lieven Meert

Lieven Meert: “Ik heb veel respect voor het engagement van Brigitte maar het raakt me diep dat ze zegt dat we de voorbije jaren niets hebben betekend voor mensen in armoede. Ik heb vorige legislatuur als OCMW-voorzitter en schepen van jeugd samen met schepen Katie Coppens die toen schepen van armoedebeleid was heel sterk ingezet in de strijd tegen armoede met focus op een structurele aanpak van kinderarmoede (oa speelotheek, begeleiding jonge ouders…). Veerle Cosyns heeft dat beleid nog verder versterkt waarbij er terecht ook aandacht ging naar mentaal welzijn. En Brigitte kon achter de schermen jarenlang gebruik maken van een Vooruit-lokaaltje voor de opslag voor de zonder honger naar bed-werking.

Nu gaan beweren dat Forza Ninove de enige is die iets doet aan de armoede is echt niet correct. Nuttige Forza-voorstellen in de gemeenteraad om armoede aan te pakken waren er niet. Integendeel: ze verzetten zich actief tegen het beleid dat er voor zorgt dat ook arme kinderen kunnen sporten of eens naar een pretpark gaan.

Wat Forza wel doet, is het geven van geschenkjes en tripjes aan arme mensen met de „juiste“ kleur.

Maar armoedebeleid is geen liefdadigheid waarbij je cadeautjes geeft aan mensen van wie je politieke loyaliteit koopt. Armoedebeleid mag geen cliëntelisme en vriendjespolitiek zijn, maar moet alle mensen in armoede structureel helpen, niet enkel zij met de „juiste“ kleur.”