Geen afspraken voor duurzame verkiezingscampagne in Merelbeke-Melle.

CD&V-Melle weigert elke vorm van beperking van het aantal verkiezingsborden

Groen Merelbeke-Melle is ontgoocheld dat CD&V-Melle geen concrete afspraken wil maken om de verkiezingscampagne van 2024 meer milieuvriendelijk te maken.

In Merelbeke was er in 2018 overeengekomen, op vraag van Groen, om een meer duurzame campagne te voeren. Stefaan Van Hecke: “Daarover werd in 2018 een akkoord bereikt. Elke partij engageerde zich toen om het aantal verkiezingsborden op privé-terreinen te beperkten tot maximaal 25”. Ook werd een gedragscode afgesproken. Alle afspraken werden correct nageleefd. Dit alles tot grote tevredenheid van alle partijen.

Al in mei 2023 heeft Groen opnieuw voorgesteld om eenzelfde gelijkaardige regeling uit te werken, uiteraard in overleg met de collega’s van Melle. Deze vraag werd herhaald in februari 2024 en, omdat er geen concrete antwoorden kwamen, nogmaals in juli.

Vandaag liet CD&V weten dat hun afdeling uit Melle niet akkoord kan gaan met een beperking. Voor Groen Merelbeke-Melle is dat onbegrijpelijk en heel jammer.

Groen-Melle heeft in het verleden ook al tevergeefs geprobeerd afspraken te maken in 2012 en 2018. Kathleen Snyers, duo-lijsttrekker van Groen: “Het is heel ontgoochelend dat Cd&V hierop blokkeert en blijkbaar gans Melle wil vol zetten met verkiezingsborden. Wij zullen met Groen blijven ijveren voor een meer duurzame campagne!”.